Hakemler adaletli olmalı | Güney Gazetesi Mersin

Hakemler adaletli olmalı

Kütahyaspor karşısında bu sezon ilk mağlubiyetini alan Silifke Belediyespor Teknik Direktörü İlker Avcıbay hakem kararlarının sonuca etki ettiğini söyledi

Hakemler adaletli olmalı


HASAN KÜÇÜK

Nesine 3. Lig 1. Grup 6. Hafta karşılaşmasında Belediye Kütahyaspor’a 2-0 mağlup olarak bu sezon ilk yenildiğini alan Silifke Belediyespor’da üzüntü yaşanıyor. Mavi Yengeçler haftaya lider girmesine rağmen bu mağlubiyetle 13 puanda kalarak 3. sıraya geriledi. Hakem Anıl Şen, devre arası Silifke Belediyespor Teknik Direktörü İlker Avcıbay’ı oyundan ihraç etti. Silifke Belediyespor sosyal medya hesabından yenilen 2 gol öncesinin görüntülerini paylaşılarak futbolcularına yapılan faulleri es geçen hakeme tepki gösterildi. Teknik Direktör İlker Avcıbay, hakem kararlarının sonucu etki ettiğini öne sürerek “Yanlış kararlarla ilgili müracaatları TFF’ye yaparak şikayette bulunduklarını söyledi.

Teknik Direktör İlker Avcıbay, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Maçtan önce rakibimizden 4 puan avantajlıydık, puan farkını açabilirdik. Kazandıkları için Kütahyaspor’u tebrik ediyorum. Bu maçta daha çok ön alan baskısı yaptık. Orta sahada da yönlendirilmiş baskılarla rakip futbolcuları buluşturmamaya çalıştık ve bunda da başarılı olduk. Rakip oyun formatını oturtamadı. Uzun toplarla ileride etkili olduk. Fakat saha zemin şartları top oynamaya uygun değildi. Çamur ve ayakta durmak zor, top kontrolü yapılmadı. Yine de buna rağmen oyun kurmada topa sahip olduk. Bunların sonucunda da ilk yarı da özellikle 2 tane çok net pozisyon yakaladık ama faydalanamadık. Skoru alsak bizim için planlar çok daha iyi işleyecekti. Devre arasında oyun tamamen değişti. 2. Yarıya çıktığımızda maçın başında yediğimiz ilk golde çok net faul vardı. Bütün oyun planımızı değiştirdi. Bu liglerin klasik sorunu, aynı oyuncuların yattığını, kalecilerin zaman geçirdiğini, oyun akarken rakip oyuncuların bir anda yerde yattığını gördük. İşte oyun dışında yatan bir oyuncunun tekrar oyun içine kendini atması bunlar istemediğimiz olmaması gereken işler. Biz kendi takımımızda böyle şeylere müsaade etmeyiz. Oynayacağız oyunun formatını başka türlü bozmak bize yakışmaz. Yine 2. Gol öncesi yine bir faul ve hakem pozzisyonu es geçti. Topumuz direkten döndü belki oyunu 2-2 ye getirebilirdik bu gücümüz vardı ama maalesef olmadı.”  

 

“GEREKLİ MÜRACAATLARI TFF’YE YAPTIK”

Maçın devre arasında hakeme  çizgiyi geçen golleri olduğunu, maçın canlı yayınlandığını kararlarında daha dikkatli olmaz ise bundan sonra maç alamayacağı yönünde hatırlatmalarda bulunduğunu ifade eden Avcıbay şunları söyledi: “Herhangi bir küfür yada kötü söz söylemedim. 2. yarı içeri girerken federasyon temsilcisi gelerek sahaya çıkamayacağımı, hakemin beni ihraç ettiğini söyledi. Geçen haftalarda söylemiştim lider olmak, şampiyonluğa oynayan takımlarla mücadele etmek, sadece saha içi değil, tribünler, bütçeler, başka konular hep etkili olacaktır. Bunlardan ötürü hakem etki altında kaldı. Bu kararlar bizi etkiledi. Yanlış kararların kayıtları bizde var gerekli müracaatları TFF’ye yaptık, şikayetlerde bulunduk değerlendireceklerdir. Yediğimiz 2 golde de başlangıç bazında yüzde yüz fauller var. Bizim ligimizde VAR sistemi yok.”