“Halkın gönlüne giren hizmetlere devam edeceğiz” | Güney Gazetesi Mersin

“Halkın gönlüne giren hizmetlere devam edeceğiz”

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kadın çiftçilerle buluşmasında, kadınlara yönelik sosyal ve ekonomik desteklerin süreceğini söyledi. Vahap Seçer, “Biz halkın ta kalbine giren, gönlüne giren, onun acısını azaltan, mutluluğunu çoğaltan hizmetlerin peşinde koştuk 5 yıl. Bundan sonraki süreçte de ikinci beş yılımızda aynı duygu ve düşüncelerle hizmetlerimizi yapmaya devam edeceğiz. 5 yıllık görev sürecimizde kadınlara ağırlık veren projeler üreteceğiz. Kadınlara temas edeceğiz” dedi. Mersin’de hizmetleriyle her mahalleye, her eve girdiklerini ve bunun sonucunu da 31 Mart seçimlerinde aldıklarını ifade eden Vahap Seçer, “31 Mart’ta Mersin’de Büyükşehir sandıklarından iyi niyet çıktı, saygı çıktı, sevgi çıktı, emek çıktı. Vatandaşa hizmet çıktı. Adalet çıktı. Ayrımsız hizmet çıktı” ifadelerini kullandı.

“Halkın gönlüne giren hizmetlere devam edeceğiz”


ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Dünya Çiftçi Kadınlar Günü dolayısıyla Mersin’in 13 ilçesinden ve farklı dallarından yüzlerce kadın çiftçi ve üreticiyi Tarsus’ta ağırladı.

Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç ve Mersinden Kooperatifi Başkanı Meral Seçer’in de katıldığı buluşmada Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesinin kadınları ve çocukları önceleyen çalışmalarını anlattı.

Göreve gelir gelmez Kadın Daire Başkanlığını kurdukları, tarımın her alanında çalışan kadınlara doğrudan destekler yaptıklarını anlatan Vahap Seçer, tarım desteklerini yaparken önceliği kadınlara verdiklerini, kırsal kesimdeki kadınları güçlendirecek adımlar attıklarını söyledi.

Vahap Seçer, belediyedeki kadın personel oranını yüzde 18’den yüzde 25’e çıkardıklarını da kaydetti.

 

“KADINLAR HER İŞİ TİTİZ YAPAR”

 

Kadınlara iş yaşamının her alanında meslek kursları verdiklerini de vurgulayan Vahap Seçer, “Sakın ola kadınlar, biz erkeklerden geriyiz demeyin ha. Emin olun siz onlardan daha güçlüsünüz, işinizi daha temiz yapıyorsunuz, daha titiz yapıyorsunuz, her işi de yapabilirsiniz” dedi.

“BELEDİYENİN İŞİ SADECE YOL YAPMAK DEĞİL”

 

Kadınlara, hasta yakınlarına ücretsiz konakla hizmeti veren Dosthane projesinden, kadın sağlığı danışma merkezlerinden, çocuk kreşlerinden yararlanmaları çağrısında bulunan Vahap Seçer, “Belediye sizin. Bu hizmetleri bilin. Belediyenin işi sadece yol yapmak değil, bina yapmak değil, konser vermek değil.  Yahu benim canım yanıyor. Benim oğlum hasta. Benim anam hasta, bakanı yok. Benim karnım aç, doyuranı yok. Neyleyim yolu, neyleyim lüksü, neyleyim binayı? Biz halkın ta kalbine giren, gönlüne giren, onun acısını azaltan, mutluluğunu çoğaltan hizmetlerin peşinde koştuk 5 yıl. Bundan sonraki süreçte de ikinci beş yılımızda aynı duygu ve düşüncelerle hizmetlerimizi yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“SANDIKLARDAN ADALET ÇIKTI. AYRIMSIZ HİZMET ÇIKTI”

 

Çiftçi kadınların üretmesinin, yaşam şartlarının iyileşmesinin önemine dikkat çeken Vahap Seçer sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz sizlerle ülkemizi kalkındıracağız. Arkadaşlarımıza söylediğimiz şudur: 5 yıllık görev sürecimizde kadınlara ağırlık veren projeler üreteceğiz. Kadınlara temas edeceğiz. Her eve gireceğiz. Her eve de giriyoruz. Çok şükür evin kapısını çaldığımız zaman ardına kadar açılıyor. Bana arkadaşlar anlatıyor, gururla dinliyorum. Vatandaşın hizmeti, sevgiyi, samimiyeti gördü mü ona siyasi olarak bakmıyor. Belediye başkanına siyasi olarak bakmıyor. Dediler ki elimizde broşürle evin kapısını çaldık, seçim çalışması yapıyoruz, broşür bırakacağız. Yukarıdan bakıyor. Nereden geldiniz? Cumhuriyet Halk Partisinden geldik. Niçin geldiniz? Vahap Başkanın broşürlerini bırakacağız. Hemen kapıyı açıyorlar. Broşürü bırakmanıza gerek yok. Zaten 5 yıldır bizi Vahap Başkan destekledi. Bizim de onu desteklemek vefa borcumuzdur dedi. Bunu vatandaşlar söyledi. E o söylenenler boşa çıkmadı. 31 Mart’ta Mersin’de Büyükşehir sandıklarından şu çıktı. Bir kere iyi niyet çıktı, saygı çıktı, sevgi çıktı, emek çıktı. Vatandaşa hizmet çıktı. Adalet çıktı. Ayrımsız hizmet çıktı. Bu ülkeyi sevme duygusu, sayma duygusu, insanları bir arada toplama, hemhal olma, birlik beraberlik duygusu çıktı. Bunun için Mersin halkına teşekkür ediyoruz.”

Konuşmanın ardından çiftçi kadınlar, kendi yörelerinde yetiştirdikleri ürünlerden oluşan hediyeleri takdim etti. Kutlamalar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer’in çiftçi kadınlarla hep birlikte yemek yemesi ile devam etti.