Haydi bastır ÇBK | Güney Gazetesi Mersin

Haydi bastır ÇBK

ÇBK Mersin Eurolig’de çarşamba günü ağırlayacağı Çek rakibi Zabiny Brno karşısında liderlik için parkeye çıkıyor

Haydi bastır ÇBK


HASAN KÜÇÜK

Avrupa Kadınlar Basketbol Ligi (Euroleague Women) B Grubu ilk maçında geçen hafta Fransa ekibi Tango Bourges’i 66-77 mağlup ederek sezona galibiyetle başlayan ÇBK Mersin ikinci hafta müsabakasında çarşamba günü Çekya ekibi Zabiny Brno’yu ağırlayacak. Saat 18.30’da Servet Tazegül Spor Salonu’nda oynanacak karşılaşma Youtube/Euroleague Women’dan canlı yayınlanacak.

İlk maçında Yunanistan ekibi Olympiakos’u 92-61 yenen Çekya ekibi averajla grubunda lider durumda bulunurken aynı puanı sahip ÇBK Mersin ikinci sırada yer alıyor.

ÇBK Mersin Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ndeki ilk iki maçını ve Eurolig’deki ilk maçını kazanmasının ardından hafta sonu Türkiye liginde Beşiktaş’a yenilerek ilk mağlubiyetini almıştı. Ekibimiz Avrupa’da grubundu kendisi ile eşit puana sahip olan rakibini yenerek liderlik koltuğuna oturmak istiyor.  

ÇBK Mersin Takım Menajeri Mustafa Onur Çadırcı, “Avrupa’daki ilk maçımızı kazanmıştık. Yarın Eurolig’de evimizde ikinci maçımızı oynayacağız. Taraftarlarımıza Türkiye ligindeki ilk yenilgimizi unutturup onlara güzel bir galibiyet armağan etmek istiyoruz.

 

TARAFTARA DAVET

Karşılaşmada taraftar desteğinin önemli olduğuna dikkat çeken Çadırcı, “Mersinlileri maça bekliyoruz. Onların desteği ile parkeden galibiyetle ayrılmak istiyoruz” dedi.

ÇBK Başantrenörü Victor Lapena da “Bugün Zabiny Brno ile oynayacağımız EuroLeague maçını taraftarımızın desteği ile kazanmak istiyoruz” diye konuştu.

 

BİLETLER SATIŞTA

ÇBK Mersin-Zabiny Brno ile karşılaşmasının biletleri satışa çıktı. Taraftarlar biletleri www.mobilet.com ve Servet Tazegül Spor Salonu bilet gişelerinde bulabilecek.