Penbe’nin düşü Mersin’in 3’ü | Güney Gazetesi Mersin

Penbe’nin düşü Mersin’in 3’ü

Diyarbekir’den bir puanla dönen Kırmızı Lacivertliler Serik maçına 3 puan parolasıyla hazırlanıyor. Teknik Direktör Ergün Penbe, “Kazanacağımız maçtan bir puanla ayrıldık, üzgünüm” dedi ve telafisi için daha çok çalışacaklarını söyledi.

Penbe’nin düşü Mersin’in 3’ü


HASAN KÜÇÜK

Pazartesi oynadığı maçta Diyarbekirspor ile golsüz berabere kalarak deplasmandan puanla dönen Yeni Mersin İdman Yurdu Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 8. Haftasında Antalya ekibi Serikspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına ara vermeden başladı. Teknik Direktör Ergün Penbe yönetiminde gerçekleştirilen ilk idmanda futbolcular düz koşu ve ısınma hareketlerinin ardından pas çalışması gerçekleştirdi.

 

MERSİN-SERİK MAÇI TARSUS’TA

Yeni Mersin İdman Yurdu’nun pazar günü saat 15.00’te Serikspor ile yapacağı karşılaşma Mersin Stadyumu’nun bakıma alınması nedeniyle Tarsus Şehir Stadı’nda oynanacak.

 

 

PENBE: 3 PUAN ALSAYDIK ÇOK MUTLU OLACAKTIK

Yeni Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Ergün Penbe, GÜNEY’e yaptığı açıklamada Diyarbekir maçından aldıkları 1 puan için mutlu olmadıklarını söyledi. Kazanmaları gereken bir maç olduğunu ifade eden Penbe, “Oyuncularımızı galibiyet için hazırlamıştık. Yenebileceğimiz takımlardan bir tanesi idi. Bu nedenle üzgünüm. 1 puan önemli tabiki ama mutlu musun derseniz mutlu değilim. Başka bir zaman olsa 1 puan önemli olmayabilir ama şöyle bir dönemde 1 puanın önemli olduğunu da düşünüyorum. Sonuncu sırada olan Diyarbekir’in yaşadığı kötü durumlar olabilir. Bizimde yaşadığımız bir süreç var. Hazır olmayan, kamp görmemiş son anda toplanmış bir takım. Sıkıntılar içinde oraya gittik. Kaldı ki maç günü havanın çok sıcak olması saha zeminin çok kötü olması birde rakibiniz 1 puanda siz 4 puandasınız. Sizi yendiği takdirde onlarda 4 yapacak. Son atımlık bir kurşunları vardı. Kazanma adına onlarda aynı şeyi yaptılar. Böyle bir atmosferde maça çıkıp 1 puan almak tabiki önemli idi. 3 puan alsak daha mutlu olurduk” dedi.

 

 

OYUNCULARIMIZ PROVOKASYONLARA GELMEDİ

Maç içinde sıkıntılı anlar yaşayıp provokasyonlara gelmelerine rağmen oyuncularım rakiplerine uymadığını anlatan Penbe şunları söyledi: “Yoksa maçı eksik bitirebilirdik. Maç içinde sakin kalmasını sinirlenmeden oyunu bitirmeyi bildiler. Rakibin her türlü oyununa karşı sağduyulu idiler. O bakımdan oyuncularıma teşekkür ediyorum. Çok daha lige hazır, yetenekli oyuncu kadrosuna sahip oyuncularımız olsa idi tabiki 3 puan alamadığımız için eleştirilere maruz kalmamız normaldi. Böyle bir ortamda 1 puan önemli.”