‘Otomotiv Festivali’ başladı | Güney Gazetesi Mersin

‘Otomotiv Festivali’ başladı

Mersin Yetkili Otomotiv Satıcıları Derneği (MODER) tarafından, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de katkılarıyla düzenlenen ‘Otomotiv Festivali’ başladı. Festival kapsamında Palm City AVM bahçesinde kurulan otomobil stantlarına ilgi yoğundu. Festival Pazar akşam saatlerine kadar sürecek. Festivalde son model otomobiller, elektrikli araçlar, motosikletler ve ticari araçlar sergileniyor. Ayrıca çocuklar için eğlenceli aktivite ve oyun alanları bulunuyor.

‘Otomotiv Festivali’ başladı


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer de şenliğe katılarak araçları inceledi.

MODER Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Çokgünlü, 2009 yılından bu yana düzenlenen festivalin güç birliğinin önemli bir ürünü olduğunu ifade etti. 

Otomotiv sektörünün Mersin için önde gelen bir yatırım alanı olduğunu söyleyen Çokgünlü, “Bugün bu alanda bulunan her otomotivci kayda değer girişim ve yatırımlarla bulunarak şehrimizin ve ülkemizin ekonomisine önemli katkılarda bulunuyor. Bu anlamda 17 yaşına giren MODER ciddi ve etkili bir güç birliğidir. Ticari olarak birbirinin rakibi gibi görünen bu kıymetli iş insanlarının bir araya gelmesi ve dernek çatımız altında güç birliği yaparak böyle etkinlikler düzenlemesi örneğine az rastlanan bir durumdur” dedi.

Başta Mersin Büyükşehir Belediyesi olmak üzere festivalin gerçekleşmesinde katkı sunanlara teşekkür eden Çokgünlü, “Bu yılki festivalimizde Mersin Büyükşehir Belediyemizin önemli katkıları oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e bu katkılarından dolayı özellikle teşekkürlerini sunuyorum” diye konuştu.

 

“GÜZEL OTOMOBİLLERE GÜZEL YOLLAR”

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, birbirinden güzel etkinliklerin olduğu festivalin başarıyla sürmesi temennisinde bulundu.

Başkan Seçer, Mersin’in hem düşük hem de yüksek gelirli vatandaşların yaşadığı bir kent olduğunu belirterek, “Doğal olarak da otomobil sektörü, özellikle lüks otomobil sektörü, daha çok gelir düzeyi yüksek insanlara hitap ediyor. Bu anlamda da Mersin, Türkiye ortalamasına baktığım zaman sizin açınızdan bir hayli verimli bir alan. Biz de otomobilleriniz rahat seyahat etsin diye, vatandaş memnuniyeti fazla olsun diye yollarınızı güzel yapıyoruz. Burada tevazu göstermeyelim, Mersin’de son 3 yıldır merkezde ve köy yollarımızda çok büyük atılımlar oldu. Bu emekle ve bütçe ayırmakla oldu. Bu sizi direkt ilgilendiriyor. Bir anlamda servislere araçlar artık biraz geç gelmeye başlayacak” diye konuşarak, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin kaliteli yolları sayesinde arabaların ömrünün daha uzun süreli olacağını söyledi. (Haber Merkezi)