ÇBK’da yüzler gülüyor | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK’da yüzler gülüyor

Turuncu Siyahlılar Avrupa liginde Zabiny Brno’yu yenerek Türkiye ligindeki Beşiktaş mağlubiyetini unutturdu

ÇBK’da yüzler gülüyor


HASAN KÜÇÜK

Avrupa Kadınlar Basketbol Ligi (Euroleague Women) B Grubu 2. Hafta karşılaşmasında Çekya ekibi Zabiny Brno’yu 14 sayı farkla 88-74 mağlup ederek 4 puanla grubunda liderliğe yükselen ÇBK Mersin’de büyük sevinç yaşanıyor. Bu galibiyetle Turuncu Siyahlılar Kadınlar Basketbol Süper Ligi’ndeki (KBSL)  Beşiktaş mağlubiyetinin üzüntüsü bir nebze olsun unutturdu. Mersin ekibi KBSL 4. Haftasında cumartesi günü Danilos Pizza’ya, çarşamba günü ise Eurolig’de Yunanistan ekibi Olympiakos’a konuk olacak.

 

 

ÇBK Mersin Genel Menajeri Aslı İnceer, GÜNEY’ e yaptığı açıklamada Çekya ekibi Zabiny Brno karşısında galibiyet aldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Takımın kimyasının giderek oturduğunu, ÇBK’nın her geçen gün daha güzel ritim bulduğunu vurgulayan İnceer, şunları söyledi: “Cumartesi günü KBSL’de Danilos Pizza, çarşamba günü ise Avrupa maçı için  Olympiakos deplasmanlarına gideceğiz. Oralardan da galibiyetlerle ayrılacağımızı düşünüyorum. Danilos Pizza iyi bir takım. Her maç bizim için zor. Haftada iki maç yaptığımız için oyuncularımız yorgun oluyor. Ama galibiyetle ayrılacağımıza inancımız tam. Olympiakos zayıf bir rakip ama bizim için her maç önemli. Galibiyetle ayrılmak için hazır durumdayız. Grubumuzda şu an lider durumdayız. Lider olarak grubu birinci turu tamamlayacağımıza inanıyoruz.”