“Mersin’de ayrımcılık yok, adaletli hizmet var” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin’de ayrımcılık yok, adaletli hizmet var”

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediyenin Sosyal Politikalar Ofisinin açılışında yaptığı konuşmada, “İktidar kimsesizleri kimsesiz bıraktı. Biz kimsesizlerin kimsesi olacağız. Oluyoruz, olmaya devam edeceğiz” dedi. Tüm ilçe belediyeleriyle uyum içinde çalıştıklarına işaret eden Vahap Seçer, “Mersin’de özgürlükçü, kapsayıcı, insanları seven, sayan, ayırmayan bir yönetim hakimdir. Mersin’de adalet var. Mersin’de hizmet var. Ayrımcılık olmayan bir hizmet var. Mersin’de sevgi var, saygı var” ifadelerini kullandı.

“Mersin’de ayrımcılık yok, adaletli hizmet var”


ABİDİN YAĞMUR

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Vahap Seçer’in öncülüğünde yürüttüğü sosyal politikalarla ilgili veri çalışmaları yapacak, sosyal belediyecilikte Mersin modeli birikimini diğer belediyelerle paylaşacak olan belediyenin Sosyal Politikalar Ofisini Akdeniz ilçesine bağlı Yeni Hal Mahallesinde hayata geçirdi.

Ofisin açılışı CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya ve belediye başkanlarının katılımıyla yapıldı.

Açılışta Mersin Büyükşehir Belediyesinin meslek edindirme kursları, eğitimi destekleme kursları gibi sosyal projelerinden faydalanan kadınlar deneyimlerini anlattı.

Ofis sorumlusu Hacer Foggo’nun sunumunun ardından kürsüye gelen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “İktidar kimsesizleri kimsesiz bıraktı. Biz kimsesizlerin kimsesi olacağız. Oluyoruz, olmaya devam edeceğiz. Atatürk’ün dediği gibi cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir. Onun dediğini diyeceğiz, onun uygulamalarını hayata geçireceğiz” dedi.

 

“BELEDİYECİLİK İNSANLARIN KARNINI DOYURMAKTIR, HASTASINA BAKMAKTIR”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesinin sosyal projelerini uzun uzun anlatmaya gerek olmadığını ifade eden Vahap Seçer, “Mersinliler biliyor. Herkese dokunuyoruz. Ana karnına düşen bebeğe sütü de gönderiyor, ebediyete intikal eden vatandaşımın cenaze hizmetlerini de yapıyor. İşte belediyecilik bu. Sosyal belediyecilik yaşamın her aşamasında bireyin yanında olmaktır. Belediyecilik yol yapmaktan, bina yapmaktan, konser yapmaktan, festival yapmaktan ibaret değildir. İnsanların acısını dindirmektir. Onların mutluluğuna mutluluk katmaktır. Karnını doyurmaktır. Hastasına bakmaktır. Çocuğunu okutmaktır. Belediyecilik budur. Biz sosyal demokrat insanlarız. Biz dünyaya soldan bakarız. Hizmetlerimizi de ona göre yaparız. Onun için bu çalışmalarımızı diğer belediyelerle ortaklaştıralım” ifadelerini kullandı.

 

“ÇALMAZSANIZ, ÇALDIRMAZSANIZ HİZMETİ YAPARSINIZ”

 

Mersin’in güçlü bir memleket olduğuna işaret eden Başkan Vahap Seçer, “Başkanınız 5 yıl boyunca hiç sızlanmadı, ağlamadı. Bu kadar zorluk yaşadık. Bu kadar haksızlıklarla karşı karşıya kaldık. İftiralarla, adaletsizliklerle karşılaştık.  Ama her zaman dik durduk. Biz güçlüyüz. Belediyemiz de güçlü halkımız da güçlü, belediyemizin ekonomisi de güçlü. Gelirimiz iyi. Çalmazsanız, çaldırmazsanız hizmeti yaparsınız” dedi.

 

“MERSİN’DE AYRIMCILIK YOK. SEVGİ VAR, SAYGI VAR”

 

Enkaz devralmış ilçe belediye başkanlarına yardımcı olmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Vahap Seçer sözlerini şöyle sürdürdü:

“Hiç merak etmeyin, Büyükşehir, ilçe belediyesi yan yanayız. Artık bu sokak senin, bu cadde benim, bu hizmet benim yok. Vatandaşın mağduriyeti sona ermiştir 31 Mart’la beraber. Artık Mersin’de özgürlükçü, kapsayıcı, insanları seven, sayan, ayırmayan bir yönetim hakimdir. Mersin’de adalet var. Mersin’de hizmet var. Ayrımcılık olmayan bir hizmet var. Mersin’de sevgi var, saygı var. İnsanlar renginden dolayı ayrılmaz. Bunun tam tersi. Hangi renkten olursan olsan, kim olursan ol bizim kucağımız açıktır ve gönlümüz geniştir. Herkesi sararız, sarmalarız. Sandıktan bu çıktı. Çok teşekkür ediyoruz. Mersin’in batısı farklıdır, doğusu farklıdır, sahili farklıdır, kuzeyi farklıdır. Önemli olan burada her 10 kişiden 6’sının oyunu almaktır. Önemli olan farklı renkleri bir anlayış etrafında toplamaktır. Bu kapsayıcı, toparlayıcı anlayışı bize nasıl yerel iktidarı getirdiyse sizlerin desteğiyle genel iktidarı da getirecektir. Bundan eminiz.”

 

“ZOR KOŞULLARDA, ADALETSİZ BİR ÜLKEDE HİZMET YAPIYORUZ”

 

Belediye başkanları olarak siyasete değil, hizmete ağırlık verdiklerini, ancak iktidarın belediyelere yaptığı engellemeleri, zorlamaları dile getirmekten de kaçınmadıklarını ifade eden Vahap Seçer, “Ama asla şikâyet etmiyoruz. Bir gerçeğe dikkat çekiyoruz. Hizmet yapıyoruz, zor koşullarda yapıyoruz. Hizmet yapıyoruz, adaletsiz, hukuksuz bir ülkede yapıyoruz. Bunu net olarak söyleyebiliriz” dedi.