İnsan hakları savunucusu avukata tehdit | Güney Gazetesi Mersin

İnsan hakları savunucusu avukata tehdit

ÇHD Adana Şubesi ve İHD Adana Şubesi üyesi Av. Şiar Rişvanoğlu, Türk İntikam Tugayı imzalı bir yazıyla tehdit edildi. Rişvanoğlu’nun aracına not bırakan, lastiklerini kesen saldırganlar, Rişvanoğlu’nu Polonez işçilerine ve Filistin halkına verdiği destek nedeniyle hedef aldı, ölümle tehdit etti.

İnsan hakları savunucusu avukata tehdit


ABİDİN YAĞMUR

 

2020 yılında ölümle tehdit edilen, bürosuna saldırı düzenlenen Adana Barosu avukatlarından Şiar Rişvanoğlu, 4 yıl sonra bir kez daha benzer bir tehdit ve saldırıya uğradı.

Rişvanoğlu’nun ofisinin önündeki otomobilinin sileceğine bırakılan not da “Komünist vatan haini Şiar Rişvanoğlu. Bayraklı mayraklı Filistin şovlarıyla, büyük büyük emperyalizm Siyonizm laflarıyla açlık yoksulluk edebiyatıyla kendini kamufle edeceğini sanıyorsan yanılıyorsun. Aziz devletimize onun askerine polisine uzanan dilini keser, kafanı kırar, alnına üç hilali kazırız. Savunduğun o Polonez molonez işçileri, terörist Kürtler, LGBT ibneler filan da seni kurtaramaz. Haberin olsun. Bir daha uyarmayacağız” ifadeleri yer aldı.

Notun imza kısmında Türk İntikam Tugayı ibaresine yer verilirken yanına da bozkurt işareti bırakıldı.

Saldırganlar ayrıca Rışvanoğlu’nun aracının lastiklerini de bıçakla parçaladı.

Avukat Rışvanoğlu’nu hedef alan bu tehdit mesajı ve saldırının ardından Çağdaş Hukukçular Derneği, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği, Adalet İçin Hukukçular ve İnsan Hakları Derneği Adana şubesi suç duyurusunda bulunma kararı aldı. Suç duyurusu saat 14.00’te Adana adliyesinde yapılacak. Aynı saatte Mersin adliyesinde de basın açıklaması yapılacak..