“Baro genel kurullarını terk etmeyeceğiz” | Güney Gazetesi Mersin

“Baro genel kurullarını terk etmeyeceğiz”

Mersin’de avukatlar meslektaşları Av. Şiar Rişvanoğlu’na yönelik gerçekleştirilen saldırıyı kınadı. Mersin Adliyesi önünde biraraya gelen Çağdaş Hukukçular Derneği üyesi avukatlar, “Faşist saldırılara geçit yok, baro genel kurullarını terk etmeyeceğiz” şeklinde açıklama yaptı.

“Baro genel kurullarını terk etmeyeceğiz”


ELVAN PEHLİVAN

Çağdaş Hukukçular Derneği Mersin Şubesi, Adana’da Av. Şiar Rişvanoğlu'na yönelik gerçekleştirilen saldırıyla ilgili Mersin Adliyesi önünde açıklama yaptı. Açıklamayı okuyan Av. Tamer Doğan, “16 Ekim Çarşamba günü, akşam saatlerinde ofisinde bulunduğu sırada üyemiz ve yoldaşımız Şiar Rişvanoğlu'na yönelik olarak tehdit içerikli bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Kesici aletler ile arabasının lastikleri kesilmiş ve aracının camına, "Türk İntikam Tugayları" imzasıyla tehdit içerikli bir mektup bırakılmıştır.

Yoldaşımızın şahsına yönelik saldırı, uzun zamandır devam eden faşist saldırı zincirinin bir uzantısı, şahsından öte devrimci avukatlık pratiğimize yönelik politik bir saldırı, baro genel kurullarında sürdürülegelen vandal müdahalelerin devamı niteliğindedir. Adana Barosu Genel Kurulu'nda yapmış olduğu konuşmanın içerik olarak hedef alındığı tehdit içerikli mektubun münferit bir meczup işi olmadığını biliyoruz. Nitekim 2020 yılında benzer içerikli ve taşa sarılı bir tehdit mektubu ile yoldaşımızın ofisinin camlarını kıran fiziki bir saldırı gerçekleştirilmiş; 2022 tarihli Adana Barosu Genel Kurulu'nda ise bileşeni olduğumuz ÖÇAV deklarasyonu okunduğu sırada kürsüye sözlü ve fiziki saldırıda bulunulmuştur. Adana Barosu'nun 12- 13 Ekim tarihli genel kurulunda ise hatip olarak söz aldığı sırada sözlü saldırıya maruz kalmasının akabinde bu saldırı gerçekleşmiştir. Aynı tarihlerde Ankara Barosu Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen fiziki saldırı ise tüm yaşananları Adana'ya mahsus vaka-1 adliye olarak tanımlamaktan bizi alıkoymaktadır” ifadelerini kullandı.

Baro genel kurullarını terk etmeyeceklerinin altını çizen Doğan, “Genel kurullardaki yerimizi ve tartışma zeminimizi, sözümüzü ve eylemimizi bu bağlam üzerinden tanımlayarak avukatlara sesleniyoruz. Bu politik saldırı gündemine karşı herkesi mücadeleye davet ederken, yine avukatlara yüzümüzü dönüyor ve bir kez daha söylüyoruz: Bir avukatın toplumsal sorumluluğunu yerine getirmesinin tek yolu, hak mücadelelerindeki meşru pozisyonunu korumaktan geçer. Avukatları bu vandallığın, toplumsal çelişkilerin önüne perde olan faşist tahakkümünün pençesine bırakmamakta ısrarcıyız. Onlar tarihsel misyonlarını yerine getirirken, devrimci avukatlar da toplumsal ödevlerini yerine getirmeye devam edecek. Genel kurulları terk etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.