ERGÜN PENBE: PUAN KAYBINA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK | Güney Gazetesi Mersin

ERGÜN PENBE: PUAN KAYBINA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK

Kırmızı Lacivertliler Tarsus’ta karşılaşacağı Serik Belediyespor maçı hazırlıklarını sürdürüyor. Teknik Direktör Ergün Penbe kazanmaya şartlandıklarını söyledi

ERGÜN PENBE: PUAN KAYBINA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK


HASAN KÜÇÜK

 

Yeni Mersin İdman Yurdu Nesine 2. Lig Kırmızı Grup 8. Haftasında pazar günü 15 puanla 4. Sırada yer alan Antalya ekibi Serikspor ile saat 15.00’te Tarsus Şehir Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Karşılaşmayı Yakup Özhan yönetecek. Yardımcılıklarını ise Çağrı Ateş ve Sefa Özcan yapacak. Cansu Tiryaki ise dördüncü hakem olarak görev alacak. Antrenmanlarını kendi tesislerinde sürdüren MİY’in Teknik Direktörü Ergün Penbe, Serik maçı öncesi düşüncelerini, oyuncuların durumunu GÜNEY’e anlattı, kazandıkça tribünlerin dolacağını vurguladı.  

 

 

"ÇOK ZOR BİR MAÇ BİZİ BEKLİYOR"

“Yükseklik derecesi zor iki maçımız var. Pazar günü Serik ile ondan sonra Buca ile oynayacağız. Serik yaptığı transferlerle ve oynadığı oyunla üst sıraları kovalıyor. İyi takım kurdular. Bizden daha hazır ve kaliteli bir takım ile oynayacağız. Bundan sonra puan kaybına tahammülümüz yok. Diyarbakır’da alamadığımız 3 puanı Serik maçı ile taçlandırmak istiyoruz. Çok zor bir maç bizi bekliyor. Kazanma adına sahada 90 dakika mücadelemizi vereceğiz. Gol ilk dakikada da gelebilir Soma maçındaki gibi 90’ncı dakikada da gelebilir. Onun için hiç acele etmeden panik yapmadan oyun disiplininden kopmadan maçı kazanma adına her şeyi yapacağız.”

 

“TARSUS’TAKİ ATMOSFER FARKLI OLACAK”

“Maçı oynayacağımız Tarsus’ta 2 buçuk sezon çalışmıştım. Orayı biliyorum. Mersin Stadyumu ile Tarsus’taki atmosfer farklı olacaktır. Hem onlar hem bizim için zor olacaktır. Kendi sahamızda oynuyoruz gibi görünse de maç Tarsus’ta oynanacak. O gün kendini iyi hisseden daha çok maçı isteyenin kazanacağını düşünüyorum. Biz daha çok istiyoruz. Üst sıralara tırmanmak istiyoruz”

 

 

 

“CHRİS’İN DURUMU KRİTİK”

“Santrfor oyuncumuz Muhammet Akpınar sakat. Barış Başdaş’ın fıtık belirtisi çıktı. Ferhat’ın arka adalesinde gerginlik var. Maç gününe kadar düzeleceğini umuyorum. Chris ile ilgili ilgili iyi haber vermek isterim ama çok zor. Futbolu bırakabilir diye söylediler. Bundan 15 gün önce bir operasyon geçirmiş. Diğer ayağından 8 yıl önce bir operasyon geçirmiş. Umudumuz onun tekrar futbola dönmesi. Şu anki gözlemlerle biraz zor gözüküyor.”   

 

“KAZANDIKÇA DESTEK ARTACAK”

“Daha önce MİY seyirci kapasitesini bildiğim için henüz o kapasiteye ulaşamadık. Puanlar almaya başladıkça seyircinin daha da artacağını düşünüyorum. Her şey bizim elimizde. Ne verirseniz onu alıyorsunuz. O tribünleri daha dolu daha coşkulu görmek istiyoruz. Bunun içinde puan ya da puanlar alıp üst sıralara tırmanmanız gerekiyor. Seyircinin desteklemesi artı motivasyon oluyor. Alacağımız puanlarla seyirci kapasitesini daha da yukarılara çekeceğiz.”

 

 

“İKİNCİ YARI DAHA İYİ YERLERE GELECEĞİZ”

“Kamp süreci geçirmemişsiniz, şu anda hazırlık sürecini bitirmiş, lige yeni başlayan takım durumundayız. Oyuncularıma yükleme yapamıyorum. Maç maç kondisyonlarını artırıp hazırlamaya çalışıyorum. Devre arasına kadar toplayabildiğimiz kadar puan toplayıp eksik yerlere alacağımız oyuncularla daha iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum.”