“İktidarın boş bıraktığı<br>alanları belediyeler doldurdu” | Güney Gazetesi Mersin

“İktidarın boş bıraktığı
alanları belediyeler doldurdu”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, CHP tarafından, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen ‘Kadına Yönelik Şiddet ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Bağlamında Sosyal Politikalar Çalıştayı’nın açılışına katıldı. CHP’li büyükşehir ve il belediyelerinden bürokratların da katılım sağladığı çalıştayın ana gündemini; ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadına Yönelik Şiddet Konusunda Farkındalık Çalışmaları’ oluşturdu.

“İktidarın boş bıraktığı<br>alanları belediyeler doldurdu”


Çalıştayın ev sahibi Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “İktidarın boş bıraktığı alanları 2019 yılından bu yana CHP’li belediyeler dolduruyor. Belediye; kamu kurumları içerisinde halka en yakın, organize, manevra kabiliyeti yüksek, halka çok çabuk ulaşabilen ve efektif işler yapabilen kurumlardır. Asıl iktidar yerel iktidardır. Zaten yerel iktidar olamıyorsanız genel iktidar olamazsınız” dedi.

 

 “BİZ TÜCCAR DEĞİLİZ, BELEDİYEYİZ”

 

“Biz tüccar değiliz, kamu yöneticisiyiz” diyerek konuşmasını sürdüren Seçer, hizmetleri yaparken kar amacı gütmediklerini belirtti. Seçer, konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü:

“Biz kâr amacıyla hizmet yapmayız. Mesele halka hizmet ve sosyal politika olduğu zaman bizim yönümüz bellidir; biz sosyal demokrat siyasi görüşe ve kimliğe sahip insanlarız. Bizim uygulamalarımız halkçı ve sosyal demokrat politikalardır. Bundan taviz vermeyiz. Biz kafeler, restoranlar, işyerleri açıp; eşimize, dostumuza, arkadaşımıza rant alanları yaratmak için göreve gelmedik. Biz halkın olan sahilleri halka açmak, halkın parasını halka harcamak için geldik. Halkın parasıyla lüks oteller, mekanlar, işletmeler yapıp onu yandaşlarımıza ucuz ucuz kiraya vermek için gelmedik. Halkın parası değerli.”

 

“KADINLARIN YANINDA OLMAK, ONLARIN ÖZGÜVENİNİ ARTIRIR VE AYAKTA KALMASINI SAĞLAR”

 

Kadına şiddet, kadın cinayetleri gibi sorunların bugünden yarına çözümlenmesinin mümkün olmadığına dikkat çeken Seçer, “Ama bu projelerle kadınların ekonomik özgürlüğünü kazanmalarına yardımcı olmak, onların yanında olarak, onlarla dost olarak, onlara psikolojik olarak ‘Yanımızda devletin bir kurumu, belediyemiz, belediyemizin bürokrasisi ve başkanımız var’ hissiyatı vermeniz bile onların birçok üzüntülü olay karşısında özgüvenini artırır ve ayakta kalmasını sağlar” ifadelerine yer verdi.

 

 “MERSİN, SOSYAL POLİTİKALARDA FARKINDALIK YARATMIŞ BİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİDİR”

 

Konuşmasına Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal politikalarda farkındalık yaratmış bir belediye olduğunu belirterek başlayan CHP Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, “Yüzde 45 olan oy oranının 5 yıl içerisinde yüzde 60’a çıkıyor olmasının altında yatan nedenlerin mutlaka konuşulması gerekiyordu ve buradaki başarı hikâyesinin mutlaka diğer belediyelerimize aktarılmasına ihtiyaç vardı” dedi.

 

 “DEMOKRASİ KADINLARDAN BAŞLIYOR”

 

Mersin’in huzurun, güvenin ve eşitliğin şehri olduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, ziyarete geldiği andan itibaren kendisini huzurlu ve güvende hissettiğini vurguladı.

Mersin’in; Başkan Seçer sayesinde kapsayıcı, eşitlikçi ve katılımcı bir demokrasiyle yönetilmeye başladığını söyleyen Kaya, “Demokrasi yerelden başlıyor, demokrasi mahallelerimizden, kırsaldan ve en önemlisi de kadınlardan başlıyor. Anayasa’mızın ikinci maddesinde de söylendiği gibi; Türkiye Cumhuriyeti insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir” dedi. Mersin’de kadın istihdamının Başkan Seçer ile artırıldığını hatırlatan Kaya, Başkan Seçer’in eşitlikçi uygulamalarını sahada gördüklerini ve başka belediyelere de örnek olması gerektiğini kaydetti.

 

“MERSİN’DE AYRIMCILIK YOK, ADALETLİ HİZMET VAR”

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, belediyenin Sosyal Politikalar Ofisinin açılışında yaptığı konuşmada, “İktidar kimsesizleri kimsesiz bıraktı. Biz kimsesizlerin kimsesi olacağız. Oluyoruz, olmaya devam edeceğiz” dedi.

Enkaz devralmış ilçe belediye başkanlarına yardımcı olmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Vahap Seçer,

“Hiç merak etmeyin, Büyükşehir, ilçe belediyesi yan yanayız. Artık bu sokak senin, bu cadde benim, bu hizmet benim yok. Vatandaşın mağduriyeti sona ermiştir 31 Mart’la beraber. Artık Mersin’de özgürlükçü, kapsayıcı, insanları seven, sayan, ayırmayan bir yönetim hakimdir. Mersin’de adalet var. Mersin’de hizmet var. Ayrımcılık olmayan bir hizmet var. Mersin’de sevgi var, saygı var. İnsanlar renginden dolayı ayrılmaz. Bunun tam tersi. Hangi renkten olursan olsan, kim olursan ol bizim kucağımız açıktır ve gönlümüz geniştir. Herkesi sararız, sarmalarız. Sandıktan bu çıktı. Çok teşekkür ediyoruz. Mersin’in batısı farklıdır, doğusu farklıdır, sahili farklıdır, kuzeyi farklıdır. Önemli olan burada her 10 kişiden 6’sının oyunu almaktır. Önemli olan farklı renkleri bir anlayış etrafında toplamaktır. Bu kapsayıcı, toparlayıcı anlayışı bize nasıl yerel iktidarı getirdiyse sizlerin desteğiyle genel iktidarı da getirecektir. Bundan eminiz.” (Haber Merkezi)