Uluslarası Tarsus Yarı Maratonuna Kenyalı atletler damga vurdu | Güney Gazetesi Mersin

Uluslarası Tarsus Yarı Maratonuna Kenyalı atletler damga vurdu

Uluslarası Tarsus Yarı Maratonuna Kenyalı atletler damga vurdu


HASAN KÜÇÜK

Tarsus 16. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonuna Kenyalı alletler damga vurdu. Kenyalı atletler kadınlarda ilk 3, erkeklerde ise ilk 2 sırayı kaptırmadı.

 

16. Uluslararası Tarsus Yarı Maratonu’nda erkeklerde Kenyalı atletlerden James Kipkegoi Kipkoech birinci, Laban Kipkemboi ikinci olurken TSK Spor Gücü’nden Hüseyin Can üçüncülük elde etti. Ersin Tekal dördüncü, Ömer Alkanoğlu beşinci olduğu maratonda Etiyopyalı Fetene Alemu Regasa altıncı oldu.

Kadınlarda ise Kenyalı atletler Daisy Jeptoo birinci, Elida Jelimo Korir ikinci, Gladys Jerono üçüncü oldu. Türk atletlerden Dilek Öztürk dördüncü, Ruken Tek beşinci, Derya Konur ise altıncı oldu.

 

 

Türk atlet erkekler ategorisinde erkeklerde Hüseyin Can birinci, Ersin Tekal ikinci, Ömer Alkanoğlu üçüncü oldu.

Türk atlet kadınlar kategorisinde ise Dilek Öztürk birinci, Ruken Tek ikinci, Derya Konur ise üçüncülük elde etti.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer maratona yoğun olduğunu belirtti. Seçer, “21 kilometre maratonumuza 54’ü 11 farklı ülkeden olmak üzere toplam 350 sporcu katıldı. Halk koşumuza da 4 bin kayıt yapıldı” dedi.

Spor organizasyonları düzenleyerek insanları bir araya getirmek istediklerini kaydeden Seçer şöyle devam etti: “Tarsus’u dünyaya tanıtmak ve hatırlatmak istiyoruz. Bu tip organizasyonlar insanları bir araya getiriyor ve Türkiye’nin uluslararası algısına da olumlu katkı yapıyor. Barışı da kardeşliği de önceliyoruz. Birçok organizasyona imza atıyoruz ve imza atmaya da devam edeceğiz.”

 

 

Cumhuriyet Meydanı’nda başlayıp, yine aynı noktada son bulan halk koşusuna ise binlerce yurttaş katıldı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç da 3 kilometrelik parkurda yurttaşlarla birlikte koştu.

Uluslararası Tarsus Yarı Açık Maratonuna bu yıl 54’ü 11 farklı ülkeden, Türkiye’den de 296 olmak üzere toplam 350 sporcu katıldı. Dereceye giren sporculara 1 milyon 9 bin TL ödül dağıtıldı. Halk koşusuna ise 4 bin kayıt yapıldı.