Gastronomi Konağı Silifke kültürünü tanıtacak | Güney Gazetesi Mersin

Gastronomi Konağı Silifke kültürünü tanıtacak

Silifke Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan yaklaşık 156 metrekare kapalı, 530 metrekare açık alana sahip tarihi Sami Göksu Gastronomi Konağı ilgi odağı oluyor.

Gastronomi Konağı Silifke kültürünü tanıtacak


2023 yılında Mersin Valiliği- YİKOB (Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı) desteğiyle Silifke Belediyesi tarafından restoresi tamamlanan Sami Göksu Gastronomi Konağı, belediye tarafından düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Osmanlı döneminden kalma 18-19. Yüzyıla tarihlenen Sami Göksu Konağı, uzun yıllar metruk bir bina olarak kent merkezinde yer alıyordu. Silifke Belediyesi tarafından restore edilen bina artık Gastronomi Konağı olarak hizmet verecek.

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, “Kent merkezimizde yer alan tarihi Sami Göksu Konağı, gastronomimize yakışır bir şekilde restore edildi. 2023 yılında Mersin Valiliği- YİKOB (Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı) desteğiyle Silifke Belediyesi tarafından restoresi tamamlanan Sami Göksu Gastronomi Konağımız, iki kattan oluşmaktadır. Sofalı plan tipi konakta, gastronomi ve modern mutfaklar bulunacak. İnanıyorum ki her bir köşesi tarih kokan ve doğal güzellikleri barındıran şehrimizin yöresel lezzetlerini tatma imkânı bulacağımız bu konak, kısa sürede yerli ve yabancı konukların ilgi odağı haline gelecek. İlçemize gelen misafirlerimiz burada zengin yemek kültürümüzü tanıyabilecek. Bu mekânın hem belediyemize hem de Silifke’mize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Silifke’de, Yörük kültürüne ve özüne sahip çıkan bir belediye olduğuna vurgu yapan CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, ‘Silifke Belediye Başkanımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Gerçekten Silifkeliler çok şanslı… Özüne yabancı olmayan, kültürüne ve geçmişine bu denli sahip çıkan bir başkana sahip. Gastronomi alanında yaptıkları katkılar nedeniyle Silifke Belediyesi’ni tebrik ediyor, konağımızın bu güzel şehrimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum’ diye konuştu. (Haber Merkezi)