“İyi mücadele ettik” | Güney Gazetesi Mersin

“İyi mücadele ettik”

Bursaspor’u liderlikten eden Silifke Belediyespor’un teknik patronu İlker Avcıbay zorlu maçı değerlendirdi:

“İyi mücadele ettik”


HASAN KÜÇÜK

Nesine 3. Lig 7. Haftasında konuk ettiği Bursaspor ile golsüz berabere kalarak rakibini liderlikten eden Silifke Belediyespor Teknik Direktörü İlker Avcıbay, taktik savaşına dönen maçta oyuncularının güzel mücadele ettiğini söyledi.

Stadı tıklım tıklım dolduran ve tribünde yer kalmadığı için evlerin çatılarında ve vinç sepetinde maç izlemek zorunda kalan seyircilere teşekkür eden Avcıbay, gelen bütün Bursaspor taraftarlarının da geri çevrilmediğini kaydetti. Güzel atmosferin etkisiyle oyuncularının istekli bir maç oynadığını ve seyircilere keyifli bir maç izlettiklerini anlatan Avcıbay “Bursa grupta en büyük şampiyonluk adaylarından biri. Çok ciddi transfer bütçesi ile sezona başladı. Zor bir maç olacağını biliyorduk. Kendimize göre bir hedefimiz var. Bu yolda devam ediyoruz. Farklı oyun, savunma planları ve çeşitli oyuncu alternatifleri ile çalışmalar yaptık. Maça en doğru planla çıktık. Rakibin etkili oyuncularına karşı futbolcularımız iyi mücadele etti. Orta sahada gücü rakibe kaptırmadık. İstediğimiz oyun planları ile topa hakim olduk. Rakibin zaaflarını kullandık. Skor avantajını yakalayacak pozisyonlarımız oldu. Öne geçseydik farklı bir taktik oyunu ile oynayacaktır. Maalesef olmadı. Onların da yakaladığı pozisyonlar var. İkinci yarı dengede gitti. Taktik savaşına dönüştü. İki takımda ikinci yarı karşılıklı hamleler oldu. Seyir sevki yüksek bir maç oldu” dedi.

 

 

“KAZANMAK İÇİN FUTBOL DIŞI İŞLER YAPMAK FELSEFEMİZDE YOK”

Fair play ilkelerini yok sayarak maç kazanma anlayışlarının bulunmadığını vurgulayan Avcıbay şunları söyledi: “Rakibimiz bu anlayışla kazanırsa tebrik ederiz. Kazanmak için futbol dışı işler yapmak bizim felsefemizde yok. Çirkinleştirmek istemeyiz. Grubumuzdaki değerli teknik adamlarla rakip olmak onlarla oyun planları üzerinde mücadele vermekten keyif alıyorum. Lig sonunda üst sıralarda kendimize yer edinmek istiyoruz.”