Yörüklere özel karşılama | Güney Gazetesi Mersin

Yörüklere özel karşılama

​​​​​​​Sarıkeçili Yörükleri, kışlak diyarı Gülnar’a gelerek çadırlarını kurdu. Yaz aylarını Konya ilinde geçiren Sarıkeçili Yörükler kışı Gülnar’da geçirecekler. Gülnar Belediye Başkanı Fatih Önge de Sarıkeçili Yörüklerinin göç katarını, yöresel şalvarını giyerek karşıladı. Başkan Önge "Vatanımızın birliğinin ve dirliğinin temel taşı, güvencesi Yörüklerimizdir" dedi.

Yörüklere özel karşılama


Kendisinin de Yörük olduğunu ifade eden Gülnar Belediye Başkanı Fatih Önge, Yörük kültürünü her zaman yaşadıklarını ve yaşatacaklarını söyledi.

Başkan Önge "Bugün itibariyle kışlak memleketleri Gülnar'a gelen Yörüklerimizi saygıyla selamlıyorum. Kıyafetimden de anlaşıldığı üzere biz de Yörük oğlu Yörük'üz. Belki davarımız yok ama bizim de kışlağımız da ayrı yazlığımız da ayrı olur.  Bu kültürü hep yaşıyoruz ve yaşatacağız. Özellikle de Gülnar Belediyesi olarak bir festival geçirdik ve festivalde fotoğrafçı Mustafa Gümüş ile beraber Yörüklerimizin yaşamını anlatan bir sergi düzenledik. Makamımıza gelen her misafirimize de Yörük kültürünü anlatan fotoğrafları hediye ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ”

 

Yörüklerin, vatanın birliğinin temel taşı olduğunu belirten Gülnar Belediye Başkanı Fatih Önge, kışlak diyarına gelen Sarıkeçili Yörüklerin her zaman yanında olduğunu ifade ederek "Kışlak kurulumunda, yerleşme esnasında neye ihtiyacınız olursa olsun benimle bizzat iletişime geçin. Özümüz Yörük'tür, geleceğimiz Yörüklerimiz sayesinde emin ellerdedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözünü hatırlatmak isterim 'Arkadaşlar! Gidip, Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez.' Gülnar'ımıza hoş geldiniz Sarıkeçili Yörüklerimiz” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)