Saldırgan 1 ay sonra serbest kaldı | Güney Gazetesi Mersin

Saldırgan 1 ay sonra serbest kaldı

Yalınayak Aile Sağlığı Merkezinde iki sağlık çalışanını darp etmesinin ardından tutuklanan S.K. davanın ilk duruşmasında ‘basit yaralama’ denilerek serbest bırakıldı. Karara tepki gösteren Mersin’deki sağlık sendikaları etkili bir sağlıkta şiddet yasası çıkarılması için çağrıda bulundu.

Saldırgan 1 ay sonra serbest kaldı


ELVAN PEHLİVAN


Geçtiğimiz ay Mersin’de bir hemşire ve bir doktoru darp eden S.K. ilk duruşmasında serbest bırakıldı. Mersin’deki sağlık sendikaları karara sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

Mersin Tabip Odası, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Toroslar İlçe Sağlık Müdürlüğüne bağlı Yalınayak Aile Sağlığı Merkezi’nde (ASM) görevli hemşire arkadaşımız ve meslektaşımız bir hasta yakını tarafından darp edilmişlerdi. Oda avukatımız Bilgehan Yaşa’nın takip ettiği davanın ilk duruşmasında sanık serbest bırakıldı. Hemşire arkadaşımızın boğazını sıkan ve araya giren meslektaşımızı darp edip sözlü tehditler de savuran zanlı basit yaralama denilerek serbest bırakıldı. Yetkililere tekrar söylüyoruz; ‘Sağlıkta Şiddet Yasa Tasarısı’ bir an önce kabul edilmeli ve sağlıkta şiddet ile daha etkili mücadele edilmelidir.”

 

NE OLMUŞTU?

 

Bir ay önce yaşanan olayda bebeğinin aşı işlemleri için eşiyle beraber Toroslar’da bulunan Yalınayak ASM’ye giden S.K., gebe odasından çıkmasını isteyen hemşireyi boğmaya çalışmış, araya giren doktora ise tekme atmıştı. Olay sonrası hem doktor hem de hemşire suç duyurusunda bulunarak S.K.’den şikayetçi olmuştu.