3. Uluslararası Tarsus Festivali rengarenk başladı | Güney Gazetesi Mersin

3. Uluslararası Tarsus Festivali rengarenk başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ‘Tarihin İzinde, Efsaneler İçinde’ sloganıyla düzenlediği ‘3. Uluslararası Tarsus Festivali’ Mersin’in kültürel zenginliğinin ve enerjisinin yansıdığı tarihi Tarsus sokaklarında birbirinden renkli etkinliklerle başladı.

3. Uluslararası Tarsus Festivali rengarenk başladı


Kentin dört bir yanını saran etkinlikler, her yaştan vatandaş tarafından yoğun ilgi gördü. Festivalin birinci günü; Nihat Sırdar ve Güçlü Mete’nin Kafa Radyo’daki canlı yayınlarıyla başladı. Söyleşilerden atölyelere, gastronomi sunumlarından dans gösterilerine, konserlerden sergilere kadar birbirinden farklı etkinlikler gün boyu vatandaşlarla buluştu.

 

 

TARSUS LEZZETLERİ ŞEFLERİN TABAĞINDA

 

Festivalin amaçları arasında yer alan yöresel lezzetlerin de ön plana çıkması ve sürdürülebilir olması amacıyla St. Paul Meydanı’nda ‘Coğrafi İşaretli Tarsus Ürünleri’ konu başlığıyla gastronomi sunumu gerçekleştirildi. Tarihi Tarsus Evleri’nin bulunduğu alanda düzenlenen program ilgi gördü. Programda sosyal medyada çokça takip edilen şefler arasında yer alan Ege Üzrek ve Doğa Huriye Özkaya, Tarsus’un coğrafi işaretli ürünleri arasında yer alan kuşgözü lahmacun ile karakuş tatlısını kendi yorumlarıyla pişirdiler. Şefler, Tarsus’a has ürünleri kullanarak da tabaklarını yorumladılar.

Mersinden Kadın Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Meral Seçer’in de katıldığı programda, geçtiğimiz günlerde Kooperatifin girişimi ile coğrafi işaret tescili alınan Mersin Kan Portakalı’nın da tanıtımı yapıldı. Mersin Kan Portakalı, şeflerin hazırladıkları leziz tabaklarda da kullanıldı. Kısa süreliğine de olsa şeflere yardımcı olan Meral Seçer, Mersinden Kadın Kooperatifi’nin yaptığı çalışmalarla ilgili olarak bilgiler verdi.

 

 

ÜNLÜ ÇİZERLER DE BU FESTİVALDE

 

3. Uluslararası Tarsus Festivali kapsamında Tarsus’a Değer Katanlar (TADEKA) binasında öğrencilere yönelik olarak ‘Çizgi Roman Atölyesi’ düzenlendi. Karikatürist ve Çizer Güneri İçoğlu’nun katılım sağladığı programda; İçoğlu çocuklara önce çizgi dünyasını teorik olarak anlattı, ardından çocukların serbest bir şekilde içlerinden geleni çizmelerini istediği bir atölye çalışması gerçekleştirdi. 

 

 

YARENLİK ALANI FARKLI ÜLKELERİN DANS GRUPLARIYLA RENKLENDİ

 

Yarenlik Alanı ve Kültür Park’ta ise etkinlikler gün boyu sürdü. Yarenlik Alanı’nda; Adana Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Dansları Topluluğu, İtalya’dan gelen Balarins Di Buje ekibi, Litvanya’dan gelen Müzik Dans Grubu, Slovakya’dan gelen Poleno Dans Grubu ve Bulgaristan’dan gelen Gaitani Folklor Dans Ekibi rengarenk bir dans gösterileri gerçekleştirdi.  Çekya Cumhuriyeti’nden gelen Sternovjan Müzik Grubu da katılımcılar için güzel bir konser verdi.

Kültür Park’ta kurulan stantlarda da çocuklara ve yetişkinlere yönelik farklı etkinlikler vardı. Park’ta 3. Uluslararası Tarsus Festivali Sanat Çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştay kapsamında resim sergisi de yer aldı. Çocuk eğlence ve oyun atölyelerinin yanı sıra, ikramlıkların olduğu stantlar da çocukların neşesine neşe kattı. Kültür ve Sosyal İşler, Kadın ve Aile, Tarımsal Hizmetler, İtfaiye Dairesi, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi gibi birçok birimin stant açtığı Kültür Park’ta köpek sahiplendirme alanı da yer aldı. MESKİ’nin damla maskotunun yer aldığı alanda, katılımcılara su tasarrufu ile ilgili bilgilendirme yapıldı. (Haber Merkezi)