Sağlık çalışanları 37 haftadır<br>vergide adalet istiyor | Güney Gazetesi Mersin

Sağlık çalışanları 37 haftadır
vergide adalet istiyor

Mersin’de sağlık emekçileri Vergide Adalet eylemlerinde 37’inci haftayı geride bıraktı. Mehmet Adnan Özçelik Aile Sağlığı Merkezi (ASM) önünde bir araya gelen sağlıkçılar ‘Dolaylı vergiler kaldırılmalı’, ‘Eziyet yönetmeliğine hayır’, ‘Koruyucu sağlığa bütçe’, ‘Ticarethane değil ASM’ yazılı dövizler taşıdı.

Sağlık çalışanları 37 haftadır<br>vergide adalet istiyor


ELVAN PEHLİVAN

Mersin’de sağlık örgütleri Mehmet Adnan Özçelik ASM önünde bir araya gelerek ‘Vergide adalet’ çağrısını yineledi. Sağlık çalışanları adına konuşan Mersin Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. İzzet Çalış, “İzmir’de fakirlikten can veren çocuklarımıza sahip çıkmak, eziyet yönetmeliğine karşı çıkmak, vergide adaleti sağlamak için süresiz eylemdeyiz. 37 haftadır, her çarşamba günü vergide adalet talebimizi yineliyoruz, sağlık merkezleri önlerinde, vergi daireleri kapılarında sesimizi duyurmaya çalışıyoruz” dedi.

Özlük haklarının iyileştirilmesi için çağrıda bulunan Çalış, sağlık emekçilerinin taleplerini yineledi. Çalış, şunları söyledi:

“Tüm sağlık çalışanlarına güvenceli iş, güvenli ortamda, emekliliğine yansıyacak tek kalemden oluşan, performansa dayalı olmayan, insanca yaşamaya yetecek kadar ücret ödenmelidir.

Sağlık çalışanlarından yapılan yüzde 35 vergi kesintilerinden vazgeçilip her ay sabit kalmak koşuluyla en fazla yüzde 15 vergi kesintisi yapılmalıdır.

Sağlık Bakanlığı, Eziyet Yönetmeliği’ni geri çekmelidir.

Kamusal bir hizmet olan birinci basamak sağlık hizmetlerinin fiziki ve tıbbi donanımı kamu tarafından sağlanmalıdır.

Halkımıza nitelikli bir sağlık hizmeti sunabilmemiz için yeterli zaman ve olanak sağlanmalıdır.

Koruyucu sağlık hizmetleri önemsenmeli, aile sağlığı merkezi hekim başına düşen sayı 2 bini aşmayacak şekilde artırılmalıdır.

Kadrolu ve güvenceli istihdam modeli ile yeterli hemşire, ebe, teknisyen görevlendirilmeli, aşılama ve diğer koruyucu hekimlik uygulamaları desteklenmeli, geliştirilmelidir.

Kadrosuz, güvencesiz bir şekilde çalışan emekçiler kadroya geçirilmelidir.

Aile hekimlerine ve tüm sağlık emekçilerine emekliliğe yansıyacak tek kalemden oluşan, performansa bağlı olmayan, insanca yaşamaya yetecek düzeyde, izin kullandıklarında, hastalandıklarında, kesilmeyecek maaş ödenmelidir.”