Kadınların isyanı meclise taşındı | Güney Gazetesi Mersin

Kadınların isyanı meclise taşındı

DEM Partili Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Feride Arslan Bilgiç, meclis toplantısında artan kadına şiddet olaylarına dikkat çekti. Bilgiç, “Kadın hareketleri olarak bütünlüklü, örgütlü ve öz savunmalı, caydırıcı ve aştırıcı nitelikte bir mücadele yürütemedikçe şiddet daha da artmaktadır. Bu açıdan kadınlar olarak bu yılki 25 Kasım’ı her zamankinden daha güçlü ve etkili bir biçimde karşılamamız çok önemlidir” dedi.

Kadınların isyanı meclise taşındı


İLKAY ADALIOĞLU

DEM Partili Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi üyesi Feride Arslan Bilgiç, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele günü ile ilgili konuştu. Bilgiç, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da bugünü hazırlıklı karşılamak bizim açımızdan ve genel kadın mücadelesi açısından önemlidir. Kadına karşı şiddet her geçen gün daha da artan bir seyirde ilerlemektedir. Ve artan bu çok yönlü şiddete karşı kadın hareketleri olarak bütünlüklü, örgütlü ve öz savunmalı, caydırıcı ve aştırıcı nitelikte bir mücadele yürütemedikçe şiddet daha da artmaktadır. Adeta var olan kördüğüm daha da sıkılaşmakta, kadınları, toplumu, doğayı daha da parçalayarak ifadesizleştirmektedir. Bu açıdan kadınlar olarak bu yılki 25 Kasım’ı her zamankinden daha güçlü ve etkili bir biçimde karşılamamız çok önemlidir” dedi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Gününde kadına karşı şiddet ve istismarlara karşı mücadelede toplumun her kesimini mücadeleye ve birlik olmaya davet eden Bilgiç, şu şekilde konuştu:

Kadın cinayetleri, en yakınlarındaki erkekler tarafından, bu egemenliğe, baskıya karşı koyan, itaat etmeyen kadınlara karşı işlenmektedir. Bu tablonun her geçen gün büyümesindeki en büyük pay ne yazık ki mevcut eril yargı sistemine aittir.  Zira aldatılma şüphesi, barışma isteğinin reddi, kadının ayrılma ya da boşanma isteği ve namus ya da töre adı altında erkeğin gerekçeleri temel alınarak yürütülen bir yargı sistemi ile karşı karşıyayız. Bu kısır döngü içinde yanlış uygulanan haksız tahrik ve iyi hal indirimleri ile sanıklar adeta ödüllendirilmekte ve kadına yönelik şiddet meşrulaştırılmaktadır. Kadına yönelik şiddet ister kamusal alan ister özel alanda meydana gelsin kadınların fiziksel, ruhsal, sosyal, cinsel ve ekonomik açıdan zarar görmesine ve onurunun zedelenmesine yol açmaktadır. Ayrıca yaşam hakkı, işkence ve kötü muamele yasağı, özgürlük ve güvenlik hakkı, fiziksel ve duygusal bütünlük hakkı gibi temel insan haklarının ihlal edilmesine yol açan bir insan hakları meselesi olarak karşımıza çıkmaktadır.”