Hasret bitti:66-72 | Güney Gazetesi Mersin

Hasret bitti:66-72

ÇBK Mersin Gelişim Çankaya Üniversitesi’ni yenerek 7 maç sonra galibiyetle tanıştı

Hasret bitti:66-72


HASAN KÜÇÜK

ÇBK Mersin Gelişim Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) 12. Haftasında başkent temsilcisi Çankaya Üniversitesi’ni 6 sayı farkla 66-72 mağlup ederek 7 hafta sonra galibiyetle tanıştı.

Ata Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk çeyreği iki takımda birbirine üstünlük sağlayamayınca 15-15 sona erdi.

ÇBK Mersin 2. çeyreğe iyi başlayıp öne geçmesine rağmen daha Çankaya Üniversitesi 11 sayılık seri yakaladı ve ilk yarının bitmesine 5 dakika 18 saniye kala durumu 27-19 yaptı. Ev sahibi ekip daha sonra farkı çift haneye çıkardı. Çankaya Üniversitesi ilk yarıyı 8 sayı farkla 36-28 önde tamamladı.

 

ÇBK GELİŞİM İKİNCİ COŞTU

3. çeyreğe etkili başlayarak 2 dakika 18 saniye içinde skora dengeyi (38-38) getiren ÇBK Mersin’in daha sonra öne geçip 9 sayıya kadar çıkardığı farkı ev sahibi ekip 2 sayıya düşürdü. 3. Çeyrek ÇBK Gelişim’in 53-55 üstünlüğü ile sona erdi.

Son çeyreğe hızlı başlayan temsilcimizin 3 dakika dolmadan 11 sayıya (55-66) çıkardığı farkı ev sahibi ekip 5 sayıya kadar düşürmesine rağmen yeniden vites yükselten ÇBK maçın bitmesine 3 dakika 13 saniye kala yeniden 11 sayıya çıkardı. Rakibinin kalan sürede farkı 6 sayıya kadar düşürmesine rağmen ekibimiz parkeden 6 sayı farkla 66-72 galip ayrıldı.

 

MAÇIN YILDIZI İDAL YAVUZ

ÇBK Gelişim’de İdal Yavuz 16 sayı 18 ribaund 1 asist ve 27 verimlilik puanı ile maçın yıldızı olurken Selin Tekin 18, Asra Erçelik 12, Eslem Güler 10 sayı ile çift haneli rakama ulaştı.