Dinçer, özellikle artan üretim maliyetleri, küresel ekonomik belirsizlikler ve ihracatın gerilemesi nedeniyle bu sektörlerde istihdamın ciddi şekilde azaldığını vurguladı. Yüz binlerce kişinin çalıştığı bu emek yoğun sektörlerde maliyet artışlarının ve pazar kayıplarının etkisiyle birçok işletmenin küçülmek zorunda kaldığını belirtti.
Talat Dinçer, istihdam kayıplarının yalnızca büyük ölçekli işletmeleri değil, aynı zamanda küçük ve orta ölçekli işletmeleri (KOBİ) de derinden etkilediğini söyledi.
Dinçer, "Enerji maliyetleri, hammadde fiyatları ve işçilik giderleri gibi unsurlar sektörlerimizi rekabet edemez hale getirdi. Bu durum fabrikaların yurtdışına taşınmasına kadar varan sonuçlara yol açtı. SGK prim indiriminin artırılması, maliyetlerin düşürülmesi ve iş gücünün korunmasını sağlayabilir. Gelir vergisi dilimlerinin güncellenmesi, iş gücü maliyetlerini azaltarak istihdamı teşvik edebilir. İhracatı artırmaya yönelik finansal destek mekanizmalarının oluşturulması, sektörlerin uluslararası pazarlarda daha güçlü bir yer edinmesini sağlayacaktır” İfadelerini kullandı. (Haber Merkezi)