GAP projesinde sulama kanallarının bitme oranının yüzde 70 civarında gözükmesine rağmen tarlaların sulanma oranının çok daha altta kaldığını ifade eden Ekmen, “Gıda enflasyonu altında ezilen halkı rahatlatmanın en önemli yolu çiftçiyi desteklemek, tarım maliyetlerini azaltmak ve bu amaçla sulama kanallarının bitirilmesidir. Lütfen sulama kanallarının ihtiyacı olan ödenekleri 2025 yılında öncelikli olarak ele alınız. Kanal İstanbul'a değil, sulama kanallarına yoğunlaşınız” dedi.
TARLALARIN SULAMA ORANI ÇOK DÜŞÜK!
GAP Projesi kapsamında sulama kanallarının sorunlarını dile getiren Ekmen, “GAP Projesi sulama kanallarıyla ilgili sorunları özel olarak ele almayı düşünüyor musunuz? Neredeyse 50'nci yılına ulaşan GAP projesinde sulama kanallarının bitme oranı yüzde 70 civarında gözüküyor olmasına rağmen tarlaların sulanma oranı gerçekte bunun çok altındadır. Örneğin, 2014 yılında bitirilen Batman Sol Sahil Sulama Projesi'nde su kanallarına su ilk kez 2023 yılı ağustos ayında verilmiştir ve bu gecikmenin sebebi bilinmemektedir” ifadelerini kullandı.
SULAMA KANALLARI BİTERSE TARIM MALİYETLERİ DÜŞER!
Çiftçiye yeteri desteğin verilmesi gerektiğinin altını çizen Ekmen, “Gıda enflasyonu altında ezilen halkımızı rahatlatmanın en önemli yolu çiftçiyi desteklemek, tarım maliyetlerini azaltmak ve bu amaçla sulama kanallarını bitirmektir. Sulama kanallarının bitmesi DEDAŞ'la yaşanan sorunların da sona ermesi anlamına gelecektir. Lütfen sulama kanallarının ihtiyacı olan ödenekleri 2025 yılında öncelikli olarak ele alınız. Kanal İstanbul'a değil, sulama kanallarına yoğunlaşınız. GAP sulama kanallarını bitirmek için özel bir program uygulamayı düşünüyor musunuz?” diye sordu. (Haber Merkezi)