Mersin Büyükşehir Belediyesi, sokak hayvanlarına yönelik ağustos ayında başlattığı “Yaşamı Sahiplen Destek Büyükşehir’den” kampanyasıyla, can dostlarına sahip çıkmaya devam ediyor. Kampanya kapsamında sahiplendirilen hayvanlara; ücretsiz aşı, mama ve pet kuaför desteği sunuluyor. Kampanya ile bugüne kadar 275 köpek ve 132 kedi olmak üzere, toplam 407 can dost sıcak bir yuvaya kavuştu.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde başlatılan “Yaşamı Sahiplen Destek Büyükşehir’den” kampanyası ile Büyükşehir, sokak hayvanlarının daha iyi koşullarda yaşamalarını sağlamak ve halkı bu konuda bilinçlendirmek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi ekipleri koordinesinde sahiplendirilen her bir can dostun sağlık kontrolleri, 3 ayda bir iç dış parazit ilaç uygulaması ve yılda bir kuduz aşısı Büyükşehir tarafından destekleniyor. Ayrıca 6 ayda bir pet kuaför hizmetleri ve 3 ayda bir yapılan mama teminiyle, sahiplenilen hayvanların bakımıyla ilgili çeşitli alanlarda destek de veriliyor. Böylece hem sahiplendirilen hayvanların yaşam kalitesi artıyor, hem de toplumda hayvan sevgisi daha da yaygınlaştırılıyor.
“SAHİPLENDİRME ORANLARIMIZ VE GERİ DÖNÜŞLER ÇOK GÜZEL”
Kaşlı Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde görev yapan Veteriner Sağlık Teknikeri Yadigâr Günay, kampanya kapsamında sahiplendirme yaptıkları günden beri verilen hizmetleri anlatarak, “Sahiplendirdiğimiz dostlarımıza 3 ayda bir iç dış parazit ilaç uygulaması, yılda bir kuduz aşısı, 6 ayda bir pet kuaför ve 2 yıl boyunca da mama desteği sağlıyoruz. Ayrıca yavru olarak sahiplendirdiğimiz can dostların bir yaşını doldurduktan sonra kısırlaştırma işlemlerini ücretsiz olarak yapıyoruz” dedi.
Mersin Büyükşehir’in kampanyası sayesinde kedi ve köpek sahiplenmek isteyen vatandaşlara ekonomik anlamda da bir destek yaratıldığını ifade eden Günay, “Mama, aşı, pet kuaför gerçekten vatandaşın üzerinde maddi külfet. Bunun birçoğunu biz vatandaşın üzerinden alıyoruz. Aynı zamanda diledikleri zaman bize soru sorabiliyorlar. Bilgilendirme yapıyoruz. Sahiplenmek istediklerinde, barınağa geldikleri zaman kendilerine uyum sağlayabilecek dostları sahiplenebilirler. Vatandaşlarımızın sahiplenme yapabilmesi için 18 yaşından büyük olması gerekiyor. Sahiplendirmeyi yaparken, hayvanın çipleme ve kısırlaştırma işlemlerini de yerine getiriyoruz” diye konuştu. (Haber Merkezi)