Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin okullarda uygulanma şekli, uygulamada karşılaşılan sorunlar ve Maarif Modeli’nin uygulamada gözlemlenen eğitime katkılarına dair ilgili gerçekleşen sohbette Fazilet Durmuş, öğretmenlerin geleceğin mimarı olduğunu ve öğrencilerin kalbini fetheden birer fatih olduğunu ifade etti.
Durmuş, “Öğretmen ancak öğrencinin kalbine dokununca onun her yönde gelişimine ve ilerlemesine katkı sunabilir, öğretmenin ilk işi çocuklarının gönlüne dokunabilmektir. Bizim Türkiye Yüzyılı hedefimiz zihnimizde ve ruhumuzda çizdiğimiz en büyük resimdir. İşte bu resim çerçevesinde yaptığımız işin farkındalığıyla ekibimizi ve öğrencilerimizi bu hayale ortak etmeliyiz. Öğrencilerimizle birlikte kendimizi de gelişen dünyanın tüm gerekleriyle donatıp zamanın ruhunu yakalamalıyız" dedi.
Buluşmada, sahada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili görüş alışverişinde bulunuldu. Durmuş, “Biz bir ebru sanatıyız. Ebru teknesine kitreyi koyarsınız, her bir rengi tek tek serpiştirirsiniz. Sonra elinize aldığınız 'biz' çubuğu ile şekil verirsiniz sonra çıktısını alırsınız, bakarsınız her renk kendini muhafaza ederken mükemmel bir sanat eseri ortaya çıkmıştır. Bizim bir sanat eserimiz var o da ay yıldızlı Bayrağımız. Her birimiz sahip olduğumuz farklılıklarla ayrı bir rengiz ve ortaya bir sanat eseri çıkarıyoruz. Kitreyi iyi hazırlamak asıl iş. Toplumun da kitresi öğretmenlerdir. O yüzden bir farklılıklarımızı bir zenginlik görerek sanat eserleri ortaya çıkaracağız” şeklinde konuştu.
Öğretmenler İl Millî Eğitim Müdür Fazilet Durmuş'u okullarında ağırlamaktan ve gerçekleşen samimi sohbetten duydukları memnuniyeti dile getirdi.
İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ile Öğretmenler Odası Buluşmasına İl Millî Eğitim Şube Müdürü İbrahim Halil Ulaş, Mezitli İlçe Millî Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Şirin Esen ve Murat Kazan, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı. (Haber Merkezi)