“Mersin’in projeleri bitmek bilmiyor” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin’in projeleri bitmek bilmiyor”

TBMM Genel Kurulu’nda konuşan CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, Mersin’in geciken yatırımlarına dikkat çekti. Mersin’in Gayri Safi Milli Hasıla’ya 6’ıncı sırada destek verdiğini ancak iş almaya geldiğinde 24’üncü sırada olduğunu vurgulayan Dinçer, “Her seçim döneminde özellikle AKP hükümeti Mersin’e gelir, çeşitli vaatlerde bulunur. O kadar güzel lansmanlar yapılır ki asrın projeleri diyerek devreye sokulur. Ancak hiçbiri bitmek bilmez” dedi.

“Mersin’in projeleri bitmek bilmiyor”


ELVAN PEHLİVAN

CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Mersin’in bekleyen yatırımlarına dikkat çekti. Mersin’in bütün kültürlere kucak açan bir il olduğundan söz eden Dinçer, “321 kilometre sahil şeridi bulunan doğal güzelliğiyle deniz ve Toroslar’ın arasına yerleşmiş çok verimli toprakları bulunan bir ilimizdir. Normal nüfusu gerçek nüfusu 1 milyon 900 bin olmasına rağmen 400 binin üzerinde Suriyeli sığınmacıyı kentte barındıran, bununla beraber depremzedelerimizin önemli bir bölümünü, 400 binin üzerinde depremzedeyi barındıran bir kentten bahsediyoruz. Böyle önemli bir kenttir Mersin. Limanı, Serbest Bölgesi, OSB’si ile ülke ekonomisine, Gayri Safi Milli Hasıla’ya (GSMH) 6’ıncı sırada destek veren ama iş almaya geldiğinde de 24’üncü sırada pay alabilen bir ilimizden bahsediyorum” dedi.

 

“AKDENİZ SAHİL YOLU 27 YILDIR TAMAMLANAMADI”

 

Her seçim döneminde özellikle AKP hükümetinin Mersin’e geldiğini ve çeşitli vaatlerde bulunduğunu söyleyen Dinçer, “O kadar güzel lansmanlar yapılır ki asrın projeleri diyerek devreye sokulur. Ancak hiçbiri bitmek bilmez” diyerek tamamlanmayan yatırımlara dikkat çekti.

Dinçer, şu şekilde konuştu:

“Akdeniz Sahil Yolu 27 yıldır yapımı bekliyor, güya Antalya’dan Mersin üzerinden Tarsus, Adana, Gaziantep’i birbirine bağlayacak olan otoyol. Maalesef 27 yıldır bir türlü tamamlanamadı. Bunun üzerine ülkemizde Karadeniz Sahil Yolu kaç defa yapıldı hepinizin malumu.

Ana Konteyner Limanı denildi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı geldi bizzat söz verdi, ‘Mersin’e yapılacak’ dedi. Son zamanlarda bir manevrayla ‘Kusura bakmayın, bunu da sizden aldık, Adana’ya yapıyoruz’ dediler.

Kazanlı Turizm Alanı dediniz, ‘Buraya 5 yıldızlı oteller yapılacak, burası önemli bir bölge olacak’ dediniz, şu ana kadar bir kazma bile vurulmadı.

Lojistik Köy müjdesi verdiniz, köyün ne yolu belli ne yeri belli, böyle bir köy de ortada yok.

110 tane okulumuzu depreme dayanıksız diye yıktınız, yerine 36 tanesini zor yaptınız. Öğrencilerimiz sınıflarda üst üste oturuyor, maalesef çocuklarımız eğitim göremez vaziyette.

Mersin’i turizm kenti yapacağız dediniz, Nükleer Santrali getirdiniz Akkuyu’ya yerleştirdiniz.

Denizlerimizi kirletmeyelim diye tüm Mersinliler itiraz etti, balık çiftliklerini getirdiniz Mersin sahillerine dizdiniz.

Mersinlilerin tüm itirazlarına rağmen Liman Genişletme Faaliyetlerine başladınız. Dedik ki ‘Bunu başka yere yapın, denizin içine yapmayın’, getirdiniz denizin içine, oranın işletmecisi daha fazla para kazansın diye denizin içerisini doldurdunuz tarihi Atatürk Parkı’nı öldürdünüz.

‘Asrın projesi’ dediniz, Silifke-Karaman yolunu yapacağız dediniz, 10 yıldır beklemede hala duruyor.

‘Büyük proje’ dediniz, ‘Çukurova Havaalanı’nı yaptık’ dediniz, 13 yılda zor tamamlandı. 9 defa ihale yaptınız, 6 defa açılış yaptınız ve bekleye bekleye 30 milyon yolcu kapasitesinden 12 milyona düşürdünüz, pistlerin sayısını azalttınız, açtınız, ilk yağmurda da göl oldu zaten.

Gerekenden fazla Suriyelileri Mersin’e doldurdunuz, sığınmacı bir kent görünümü verdiniz. Ne trafiği kaldırıyor ne yolu kaldırıyor ne izi kaldırıyor ne konut kaldırıyor. Konut fiyatları aldı başını gitti.

Yani AKP iktidarının Mersin’e yaptığı hizmetler bunlar.”