Katılımcılar, Akgöl Kuş Cenneti'nde 2013 yılı ve öncesine kadar uzanan ve her yıl neredeyse düzenli şekilde yanarak - yakılarak yaşanan yangınların bölgedeki canlı yaşamı nasıl etkilediğini yerinde gözlemledi. Yangınların neden olduğu tahribatın boyutları ve yangınların ardından bölgedeki ekosistemin nasıl değiştiği katılımcılar tarafından değerlendirildi. Özellikle kuş türleri ve bitki örtüsü üzerindeki etkiler detaylı bir şekilde incelendi.
KUŞ VE BİTKİ TÜRLERİ YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR
Göksu Deltası'nın zengin biyoçeşitliliğini koruma amacıyla yapılan çalışmalar kapsamında, bölgedeki kuş ve bitki türlerinin popülasyonları ve yaşam alanları yakından takip ediliyor. Katılımcılar, yangınların bu türler üzerindeki etkilerini belirlemek ve alınması gereken önlemleri tespit etmek için saha çalışmaları yürüttü.
Taşucu Eğitim ve Doğal Hayatı Koruma Vakfı Başkanı Mustafa Devrim Eyce, bu tür etkinliklerin bölgedeki çevre sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak açısından büyük önem taşıdığını vurguladı.
Eyce, "Göksu Deltası, eşsiz doğal güzellikleri ve zengin biyoçeşitliliği ile korunması gereken bir hazine. Yangınların neden olduğu tahribatı en aza indirmek ve bölgedeki canlı yaşamı korumak için hep birlikte çalışmalıyız" dedi. (Haber Merkezi)