“Yüzü kente dönük, üreten ve paylaşan üniversite” | Güney Gazetesi Mersin

“Yüzü kente dönük, üreten ve paylaşan üniversite”

Mersin Üniversitesi Rektörü Erol Yaşar, üniversite ile ilgili gelişmeleri paylaşmak, sanayi ve medya ile iş birliklerini güçlendirmek ve gelecek hedeflerini anlatmak amacıyla “Üniversite-Sanayi ve Medya İş Birliği Toplantısı” düzenlendi.

“Yüzü kente dönük, üreten ve paylaşan üniversite”


Gençlik Akademisi’nde düzenlenen toplantıya, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Naci Dönmez, TRT Çukurova Bölge Müdürü Fatih Doğru, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe, Basın İlan Kurumu Bölge Müdürü Çetin Oranlı, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, MTDO Genel Sekteri Mesut Öztürk, MTB Başkanı Abdullah Özdemir, MÜSİAD Mersin Şube Başkanı Mehmet Sait Kayan, MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, AYMED Başkanı Süleyman Gökalp katıldı.

Rektör Erol Yaşar, “Yüzü kente dönük, üreten ve paylaşan bir üniversite parolasıyla hareket eden bizler için iş dünyamızın ve medyamızın saygıdeğer temsilcileriyle bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Yönetime geldiğimiz ilk günden itibaren; iş birliğine açık, ürettiği bilgiyi ve projeleri kentle paylaşan bir yönetim anlayışını benimsedik. Mersin Üniversitesi ürettiği bilginin ve elde ettiği deneyimin üniversite sınırlarının dışına taşınmasının ne kadar önemli olduğunun bilincinde olan bir kurumdur” dedi.

 

“KENTİMİZİN İŞ İNSANLARI, ŞEHRİMİZİN KALKINMASI VE SOSYAL REFAHI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

 

Mersin’in iş insanlarının kent için çok önemli faaliyetlerde bulunduklarını ifade eden Rektör Yaşar, “Gerçekleştirdiğiniz büyük yatırım hamleleri ile kentimize uluslararası bağlantılar kazandırarak, Mersin’in küresel ekonomik ağlarla olan entegrasyonunu arttırıyorsunuz. Sizler Üniversitemiz için de büyük bir öneme sahipsiniz. Ekonomi dünyası ile akademik dünyayı bir araya getiren önemli bir kavşakta yer alıyorsunuz. Sizlerin oluşturduğu köprü ile öğrencilerimiz staj ve deneyim, mezunlarımız ise istihdam fırsatı buluyorlar. Siz değerli iş insanlarının ve meslek örgütlerinin Üniversitemize yaptığı katkılar gelecek nesillere yapılan çok anlamlı yatırımlar. Bu vesileyle üniversitemize yaptığınız katkılar için şahsım ve temsil ettiğim kurum adına sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

 

“YAPTIĞIMIZ İYİ ŞEYLERİN KAMUOYU İLE PAYLAŞILMASINDA MEDYAMIZ ÇOK ÖNEMLİ BİR ROLE SAHİP”

 

Üniversite-medya ilişkisinin önemine de değinen Yaşar, “Eğer üniversite-medya iş birliği yoksa yapılan bilimsel çalışmalar, projeler ve akademik bilgi birikimi tozlu raflarda kalmaya mahkûmdur. Bu amaçla bizler de, siz değerli medya temsilcileri ile karşılıklı iyi niyet ve etik değerler çerçevesinde sürekli diyalog içerisinde kaldık. İş birliklerimizin bundan sonra da artarak devam edeceği düşüncesindeyim. Medyanın bizlere desteği; dezenformasyonun önlenmesine, kamuoyunun bilinçlenmesine ve akademik camianın motivasyonuna katkı sağlamaktadır. Yerel ve yaygın medyanın Mersin Üniversitesi’ne verdiği anlamlı destek için sizlere teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

“KENDİ ENERJİSİ ÜRETEN ÜNİVERSİTE KONUMUNA GELDİK”

 

Mersin Üniversitesinin kendi enerjisini üreten ve bunun finansmanını da Dünya Bankası Projesi ile alan ülkemizdeki ilk üniversite olduğunu dile getiren Rektör Erol Yaşar, “Türkiye'de Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesine (KABEV) kabul edilen ilk üniversite olan üniversitemiz kendi enerjisini üreterek yıllık yaklaşık 60 milyon TL tasarruf sağlamayı planlamaktadır. Söz konusu proje çerçevesinde Hastane, Tıp Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi otoparklarına güneş enerjisi santralleri kuruldu. Bu santrallerden 3 megavat gücünde elektrik üretilecek ve Mersin Üniversitesi Hastanesi’nin elektrik faturasında yüzde 40 civarında tasarruf edilecek. Tasarruf ile üniversitenin aylık ödediği elektrik faturada 5 milyon TL, yıllık ise 60 milyon TL civarında bir azalma sağlanacak. Mersin Üniversitesi, Dünya Bankası Finansmanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın gözetimiyle ikinci etap güneş enerjisi santrali projesinin kabulünü de aldı. Bu proje kapsamında, Kamu ve Belediye Yenilenebilir Enerji Projesi (KAYEP) ile Üniversitenin Onkoloji Hastanesi otoparkı kapalı otopark haline getirilecek ve 1 megavat gücünde elektrik üretecek güneş enerjisi panelleri ile otoparkın üzeri kaplanacak.” dedi.

 

TIP FAKÜLTESİ HASTANEMİZDE HIZLI VE KALİTELİ HİZMETİ HASTALARIMIZA SUNUYORUZ"

 

Tıp Fakültesi Hastanesinde dijital hastaneye geçiş aşamalarına başlandığını ve bu sayede sağlık hizmeti kalitesinde ciddi bir iyileşme söz konusu olduğunu belirten Erol Yaşar, “Üniversitemiz yaklaşık 70 milyon TL değerinde 3 Tesla Manyetik Rezo, 5 milyon TL değerinde Yüksek Çözünürlüklü Laparoskopik İnfrared Cerrahi Sistem, 2 milyon TL değerinde Bilgisayarlı Görme Alanı Cihazını, 65 milyon TL değerinde Tomografi cihazını ve bunlarla birlikte toplamda yaklaşık 200 milyon TL tutarındaki gelişmiş teknoloji ürünü tıbbi cihazları bünyesine katmıştır. Yeni bir PED Cihazı alımı için çalışmalarımız devam etmektedir.  Yeni cihazlar ile hastalıkların teşhis ve tetkikinde önemli ölçüde kolaylık sağlamasının yanında randevu süreleri de önemli ölçüde kısaldı. Böylelikle vatandaşlarımızın memnuniyeti üst seviyelere çıktı.” şeklinde konuştu.

 

“ÖĞRENCİ DOSTU VE ÇÖZÜM ODAKLI BİR ÜNİVERSİTEYİZ”

 

Öğrencilerin her zaman öncelediklerini ve bu alanda çok ciddi çalışmalar yaptıklarını belirten Rektör Erol Yaşar, “Artık yemeklerimizi kendimiz üretiyoruz. Bu proje ile yılda 49 Milyon TL’lik bir tasarruf ediyoruz. Öğrencilerimize dört çeşit yemeği 17 TL’ye sunuyoruz. Öğrencilerin kampüs içi ulaşımlarının hızlı, güvenli ve konforlu bir şekilde sağlanması için ücretsiz ring seferleri gerçekleştirilmektedir. Özellikle sınav haftalarında yoğunluğun yaşandığı kütüphanede 24 saat esasına göre hizmet veriyoruz. Bu kapsamda kütüphaneyi akşam saatlerinde kullanan öğrencilere ücretsiz simit, çay ve çorba ikramları da yapılıyor. Böylelikle öğrencilerimizin kütüphanemizden daha verimli yararlanması sağlıyoruz. Bu konudaki hayalimiz ise Üniversitemize modern bir kütüphane kazandırabilmek. Yapılacak bağışlar bizler ve geleceğimizin mimarı gençlerimiz için çok anlamlı olacak. Yakın bir tarihte Yenişehir Kampüsümüzde de vatandaşlarımıza açık yeni bir kafeterya yapımının gerçekleştirilmesiyle personel ve öğrenciler için önemli bir sosyal tesis daha Mersin Üniversitesi’ne kazandırılacak.” dedi. (GÜNEY)

 

 

“ÜNİVERSİTE ŞEHİRLE DAHA ÇOK BÜTÜNLEŞMELİ”

 

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Meclis Başkanı Hamit İzol ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar, Mersin Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Üniversite, Sanayi ve Medya İş birliği Toplantısı’na katıldı.

Ardından söz alan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, başta yeşil dönüşüm ve dijital dönüşüm olmak üzere birçok alanda üniversite sanayi iş birliğini güçlendirecek adımlar atılması gerekliliğini vurguladı. Üniversitenin şehir ve iş dünyasıyla daha fazla birlikte hareket etmesi gerektiğine değinen Çakır, açılması düşünülen yeni fakültelerin kentle iş birliği içinde, kentin ihtiyaçları gözetilerek planlanması gerektiğini söyledi. Bugüne kadar yürüttükleri çalışmalardan ötürü Üniversite Rektörü, akademisyenler ve personeli tebrik eden Çakır, Mersin Üniversitesi’ni Türkiye’deki üniversiteler sıralamasında en üst sıralarda görmek istediklerini sözlerine ekledi.

Sağlık ve kongre turizmine yönelik üniversitenin yürüttüğü çalışmalara değinen MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol ise bu alanda da turizmciler olarak her türlü iş birliğine hazır olduklarını belirtti. (GÜNEY)