Kadın ve çocuk atölyeleri fabrika gibi işliyor | Güney Gazetesi Mersin

Kadın ve çocuk atölyeleri fabrika gibi işliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı hizmet veren Tömük Kadın ve Çocuk Atölyesi, bünyesinde açtığı farklı atölyelerle, kadınların ve çocukların ikinci adresi oldu. Dikiş, dokuma, müzik, aşçılık, cilt bakımı ve yabancı dil gibi alanlarda düzenlenen atölyelerle, kadınların hem sosyal hem de ekonomik alanda kendini geliştirmesi sağlanıyor.

Kadın ve çocuk atölyeleri fabrika gibi işliyor


Yoğun bir programla hizmet veren atölyelerde, katılımcılara çeşitli beceriler kazandırmanın yanı sıra; seminer, psikolog desteği ve sağlık taramaları da yapılarak, kadınların mental ve fiziksel sağlığı da destekleniyor. Âtıl bir bina durumundan, fabrika gibi işleyen bir yer haline getirilen atölye; kadınların hem kişisel gelişimlerine hem de ekonomik bağımsızlıklarına katkı sağlayan aktif bir yer olarak dikkat çekiyor.

 

YILMAZ: “ATÖLYEMİZİ, KADINLAR İÇİN BİR YAŞAM ALANI HALİNE GETİRDİK”

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Tömük Kadın ve Çocuk Atölyesi Sorumlusu Hatice Yılmaz, kadınların sosyal ve ekonomik açıdan kendilerini geliştirmeleri ve kadın dayanışmasını pekiştirmek adına atölyeyi bir yaşam alanı haline getirdiklerini belirterek, “Burada seminerlerimiz, sağlık taramaları ve psikolog desteği de yapılıyor. Kadınların, çocuklarını rahatça bırakabilecekleri oyun alanımız da mevcut. Kadınların adeta ikinci durağı olan atölye; onların ev ekonomilerine katkıda bulunabilecekleri ve kendilerini geliştirebilecekleri bir yaşam merkezi haline geldi” diye konuştu.

 

HER YAŞTAN KURSİYER, ATÖLYE ÇALIŞMALARINDAN ÇOK MEMNUN

 

Erdemli İlçesi’ne bağlı Kargıpınarı Mahallesi’nden gelerek atölyelere katılım sağlayan Serap Küçük, “Dikiş-Giyim Atölyesi ile başladım, şimdi de İngilizce Kursu alıyorum. Buraya gelenlerle sohbet etmek, yemek tarifleri vermek, bir ‘günaydın’ demek bile insanı hayata bağlıyor. Önümüzdeki hafta kurs bitiyor. İkinci etabı açsınlar diye dua ediyorum. Her kursa geleceğim ve sertifika zengini olacağım” diye konuştu.

Atölye çalışmaları kapsamında bağlama kursu alan 11 yaşındaki Şirin Şen, “Bağlama kursuna geçen sene başladım. Buraya okul çıkışında geliyorum. Çok güzel türküler de öğrendim” ifadelerini kullandı.

Dokuma Atölyesi’nde çulfalık dokuyan kursiyerlerden Emine Ay, “Burada boş zamanlarımızı değerlendiriyoruz. Bu kursun açılması çok iyi oldu. Bize bir nevi terapi gibi geliyor. Burada yaptıklarımı çocuklarıma hatıra olarak hediye edeceğim. Tömük Kadın ve Çocuk Atölyesi, fabrika gibi işliyor. Birçok alanda kurs var. Çok memnunuz, devamını istiyoruz” dedi. (GÜNEY)