Uyuşturucu operasyonlarında 170 şüpheli yakalandı

Mersin Valiliği, emniyet, jandarma ve sahil güvenlik birimlerinin kentte yürüttüğü çalışmalar ile ilgili bilgi verdi.

Uyuşturucu operasyonlarında 170 şüpheli yakalandı


Buna göre 26 Ocak - 01 Şubat 2026 tarihleri arasında Uyuşturucu ile mücadele kapsamında; 147 narkotik olayı gerçekleşirken yakalanan 170 şüpheli şahıstan 8’i tutuklandı.

Şüpheli şahısların ikamet, iş yeri adreslerinde ve araçlarında yapılan aramalarda, bin 803 adet uyuşturucu hap, 5 bin 92 gram uyuşturucu madde, 3 adet tabanca ve 29 adet tabanca fişeği ele geçirildi.

Öte yandan En İyi Narkotik Polisi Anne Projesi kapsamında; 20 oturum halinde 592 anneye bilgilendirme eğitimi verildi. Narko-yetişkin faaliyetleri kapsamında; 43 oturum halinde 460 kişiye bilgilendirme sunumları yapıldı, bu sunumlarda Narvas ve Uyuma projeleri de tanıtıldı. (Haber Merkezi)