Mezitli’de lale ve sümbül hasadı başladı

​Mezitli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda; susuz tarımı yaygınlaştırmak ve atıl tarım arazilerini ekonomiye kazandırmak amacıyla başlatılan lale ve sümbül deneme üretimi başarıyla sonuçlandı.

Mezitli’de lale ve sümbül hasadı başladı


​Nergis projesinin ardından hayata geçirilen bu çalışma ile lale ve sümbülün bölge iklimine tam uyum sağladığı kanıtlanmış oldu. Çiftçinin emeğiyle bereketlenen bu proje, Mezitli tarımında alternatif ürün planlaması adına yeni bir dönemin kapılarını aralıyor.

​Hasat şenliğine; AKP Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Mezitli Kaymakamı Turgay Gülenç, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Mezitli İlçe Müdürü Ekrem Bayır, Yenişehir İlçe Müdürü Ahmet Ömerkahyaoğlu, ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri ile kadın çiftçiler katıldı.

​İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Atıl arazilerimizi değerlendirmeye ve susuz tarım örneklerini yaygınlaştırarak üreticimize katma değer sağlamaya devam ediyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, hasadımızın bölgemize hayırlı ve bereketli olmasını diliyoruz” denildi. (Haber Merkezi)