Geleceğin araştırmacılarına çok yönlü eğitim

Sağlık Bilimleri Enstitüsünün yürütücülüğünü yaptığı; Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Eğitim Bilimleri Enstitülerinden doktora öğrencilerinin katıldığı "Disiplinler Arası Araştırma Becerileri Çalıştayı", Mersin Üniversitesi (MEÜ) Girişim Limanında düzenlendi.

Geleceğin araştırmacılarına çok yönlü eğitim


Çalıştayın açılışına; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Ayla Özer ve Prof. Dr. İlhan Ege, Enstitü Müdürleri Prof. Dr. Bahar Taşdelen, Prof. Dr. Birgül Özdemir ve Prof. Dr. Recep Ünal, Girişim Limanı Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gürbüz Çomak ile akademisyenler ve lisansüstü öğrenciler katıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, açılışta yaptığı konuşmada disiplinler arası çalışmanın önemine vurgu yaparak bu tür organizasyonların akademik gelişim için çok değerli olduğunu ifade etti. Artık dünyada tek bir alanda uzmanlaşmanın yeterli olmadığını belirten Prof. Dr. Yağcı, araştırmacıların farklı alanlarda da bilgi sahibi olmalarının gerekliliğine dikkat çekti.

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Bahar Taşdelen ise konuşmasında, araştırma ekosisteminin en önemli parçası olan doktora öğrencilerinin çapraz becerilerle donatılmasının ve evrensel rekabet güçlerinin artırılmasının önemine değindi. Disiplinler arası ekiplerin oluşturulması ve buna yönelik mekanizmaların geliştirilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Taşdelen, "Sağlık Bilimleri, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Eğitim Bilimlerinden tez aşamasında olan doktora öğrencilerinin bir araya geldiği bu çalıştay ile; disiplinler arası çalışmayı teşvik etmeyi, yeni proje fikirlerinin ortaya çıkmasına zemin hazırlamayı ve doktora öğrencilerimizde çapraz becerilerle ilgili farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

İki gün süren ve dolu dolu bir programla gerçekleştirilen çalıştayda; farklı disiplinlerden eğitmenlerin sunumlarını dinleyerek atölye çalışmaları yapan öğrenciler, katılım belgelerini enstitü yöneticileri ve eğitmenlerin elinden aldı.

“Tek başına çalışırken hızlı ilerleyebilirsin, ancak birlikte çalıştığında daha da ileri gidersin” vizyonuyla hayata geçirilen programın sonunda öğrenciler, organizasyondan duydukları memnuniyeti dile getirerek bu tür çalıştayların çeşitlenerek artması yönündeki taleplerini paylaştı. (Haber Merkezi)