Kocamaz’dan hastane satışı tepkisi

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Mersin ve Tarsus’taki eski hastane binalarının özelleştirme kapsamına alınmasına tepki gösterdi.

Kocamaz’dan hastane satışı tepkisi


İktidarın sağlık politikalarını eleştiren Kocamaz, Mersin Şehir Hastanesi’nin yetersiz kaldığını savunarak, kapatılan hastane binalarının yıllarca atıl bırakıldığını söyledi. Kocamaz, şimdi ise Mersin ve Tarsus’un merkezinde bulunan hastane alanlarının satışa hazırlanıldığını iddia etti.

Konuşmasında sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan sorunlara dikkat çeken Kocamaz, “Mersin’de ve Tarsus’ta hastalar muayene olmak, tetkik yaptırmak ve ameliyat olabilmek için günler hatta aylar sonrasına ancak sıra bulabiliyor” dedi.

Özelleştirme kapsamına alınan yapılar arasında Tarsus Eski SSK Hastanesi, Tarsus Devlet Hastanesi ek binası ve Mersin Eski Devlet Hastanesi’nin bulunduğunu ifade eden Kocamaz, iktidara çağrıda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

“Buradan iktidara bir kez daha seslenmek istiyorum. Siz sadece yaptıklarınızla övünüyor, sattıklarınızdan asla bahsetmiyorsunuz. Bu hastane binalarının satışından derhal vazgeçin.” (Haber Merkezi)