İl Müdürü Erdem Karadağ ile Toroslar İlçe Müdürü Mutallip Kurt, Akdeniz meyve sineğine karşı yürütülen çalışmalar çerçevesinde üreticilerle buluşarak sahadaki uygulamaları yerinde inceledi. Yetkililer, zararlıyla mücadelede üreticilerin bilinçli hareket etmesinin önemine dikkat çekti.
Mücadele kapsamında Toroslar ilçesinde hayvan gübresi dökülen alanlar, ağaçların alt dalları ve taç izdüşümlerinde ilaçlama yapılması amacıyla 35 üreticiye toplam 72 adet zirai mücadele ilacı dağıtıldı.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Üreticimizin emeği, toprağımızın bereketi için sahadayız. Ürün kalitemizi korumak ve zararlılarla etkin mücadele etmek için teknik ekiplerimizle birlikte üreticilerimizin her zaman yanındayız” ifadelerine yer verildi.
Yetkililer, Akdeniz meyve sineğine karşı mücadelenin sezon boyunca devam edeceğini belirtti. (Haber Merkezi)


