“Tisan’a sahip çıkacağız”

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Tisan Koyu’nda yürütülen yargı sürecine dikkat çekerek bölgenin korunması çağrısında bulundu.

“Tisan’a sahip çıkacağız”


Tisan Koyu’nda gerçekleştirilen keşif sürecinin yalnızca bir teknik inceleme olmadığını belirten Kış, “Mersin Tisan Koyu’nda bugün bir keşif yapılmıyor. Mersin’in geleceği yeniden yargılanıyor” dedi.

AKP iktidarının doğal alanlara yönelik yaklaşımını eleştiren Kış, “Önce doğal alanı gözlerine kestiriyorlar. Sonra plan değişikliği yapıp ardından beton geliyor, rant geliyor ve doğa kaybediyor. Şimdi sıra Tisan’da” ifadelerini kullandı.

Danıştay’ın dosyada tespit ettiği eksiklikler nedeniyle yeniden keşif yapılmasına karar verdiğini hatırlatan Kış, sürecin kamu yararı açısından değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Kış, “Ortada cevap bekleyen çok önemli bir soru var. Bu proje kamu yararına mı hizmet ediyor yoksa birilerinin çıkarına mı?” diye konuştu.

Tisan’ın yalnızca bir koy olmadığını ifade eden Kış, “Mersin’in koyları, sahilleri ve doğal güzellikleri bir avuç kişinin kazanç kapısı değildir. Tisan sadece bir koy değildir. Mersin’in hafızasıdır, doğasıdır, ortak mirasıdır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bölgedeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Kış, “Mersin halkının yanında durmaya devam edeceğiz. Tisan’ın betonlaşmasına da Mersin’imizin talan edilmesine de sessiz kalmayacağız” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)