İdman Yurdu’nda hedef 3 puan! | Güney Gazetesi Mersin

İdman Yurdu’nda hedef 3 puan!

İçel İdman Yurdu, deplasmanda oynayacağı Yahyalıspor maçının hazırlıklarını sürdürüyor. Kırmızı-lacivertlilerde Teknik Direktör İbrahim Baş, hedeflerinin 3 puan olduğunu açıkladı

İdman Yurdu’nda hedef 3 puan!


HASAN KÜÇÜK

 

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 5.Grup’ta şampiyonluk mücadelesi veren İçel İdman Yurdu, ligin 17.haftasında deplasmanda Kayseri temsilcisine konuk olacak. Prof.Dr. Aziz Sancar Gençlik Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren  Kırmızı – Lacivertliler, cumartesi günü yapacağı antrenmanın ardından Kayseri’ye hareket edecek. Kritik maç öncesinde hedefini 3 puan olarak belirleyen ve bu parolayla çalışmalarını sürdüren İçel İdman Yurdu’nda Teknik Direktör İbrahim Baş, Güney Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulundu.

“TAKIMIMIZ ÇOK İYİ DURUMDA”

“Yahyalıspor maçında sezonun ilk yarısında sahada 2 puan bırakmıştık” diyerek sözlerine başlayan deneyimli teknik adam, “Rakibimizi 8 kişi ceza sahasına hapsetmiştik. Kaybettiğimiz 2 puan bizim için çok önemliydi. Ligin ilk yarısında kaybettiğimiz 10 puanı, ligin ikinci yarısında ki maçlarda kesinlikle telafi etmemiz gerekiyor. Oynayacağımız Yahyalıspor deplasmanında puan kaybetmemiz gerekiyor.  Kaybedeceğimiz puan bizi zor duruma sokar. Bundan sonraki maçlar için söylediğimiz şey, Yahyalı maçı için  de geçerli. Her hafta 3 puan hedefimiz var. Rakiplerimiz değişebilir ama hedefimiz aynı. Yahyalı karşılaşmasında  3 puan alabileceğimize gerçekten inanıyorum. Takımımız çok iyi durumda. Maç içerisinde birtakım dengeleri değiştirebilecek kadro derinliğini de oluşturduk. Sahada eksik yaptığımız işleri de telafi ediyoruz” dedi.

“İNŞALLAH SAHA, ZEMİN VE HAVA BİZDEN YANA OLUR”

Hava ve zemin şartlarının kendilerini etkileyebileceğini söyleyen İbrahim Baş, “Yahyalıspor karşılaşmasında çok şahsi önlem alınacak bir durum yok. Kadro kalitesi ortada. Ama rakibimiz genç ve spontane oynayan bir takım. Ona rağmen biz genç ve dinamik dediğimiz takımı 8 kişiyle ceza sahasına hapsettik. 1 puan onlar için altın değerindeydi. Bizim için tek dezavantaj sahanın sentetik ve küçük olması. Onun dışında hava koşulları da bizim için dezavantaj olabilir. İnşallah hava güzel olur.  Saha, zemin ve hava inşallah bizden yana olur. Bizde bunu iyi değerlendiririz” sözlerini kullandı.