Öğrencilere 12 bin paket bakliyat dağıtıldı | Güney Gazetesi Mersin

Öğrencilere 12 bin paket bakliyat dağıtıldı

Mersin’de, bakliyat tüketimine dikkat çekmek için 23 okulda 12 bin paket bakliyat dağıtıldı.

Öğrencilere 12 bin paket bakliyat dağıtıldı


Yasemin TOKLUCU / HABER

Mersin Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve Mersin Ticaret Borsası (MTB) ortaklığında “Dünya Bakliyat Günü” kapsamında bu yıl ikincisi düzenlenen “Bakliyat Ürünleri Dağıtım Projesi” kapsamında 23 okuldaki öğrencilere 12 bin paket bakliyat dağıtıldı. Proje kapsamında merkez Yenişehir ilçesindeki Hüseyin Polat Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda dağıtım programı düzenlendi.

“DUYARLILIK SAĞLAMALIYIZ”

Bakliyat tüketiminin arttırılması için bu tarz etkinliklerin önemli olduğunu vurgulayan Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin'in bakliyat üretiminde önemli bir kent olduğunu söyledi. Bakliyat konusunda daha bilinçli hale gelinmesi gerektiğinin altını çizerek bakliyatın faydaları hakkında bilgi veren Su, “Bugün 23 okulumuzda 12 bin paket bakliyat ürünü dağıtıyoruz. Bakliyat konusunda toplumda daha çok duyarlılık sağlamalıyız. Çocuklarımıza bakliyatı sevdireceğiz. Hep birlikte bu konuda farkındalığı artıracağız. Sağlımız, ülkemiz ve insanlık için çok önemli.” Dedi.

“DEĞERİNİ İYİ BİLMELİYİZ”

Ulusal Baklagil Konseyi ve MTB Başkanı Abdullah Özdemir de Birleşmiş Milletlerin (BM) 10 Şubat'ı "Dünya Bakliyat Günü" ilan ettiğini anımsatarak, “Bu yıl 5.’sini kutladığımız bu önemli günde sizlerle birlikte olmaktan mutluyum. Hepimiz sağlıklı bir hayat için doğru beslenmeliyiz. Bu nedenle tavsiyem haftada en az 3 kez bakliyat yemenizdir. Bakliyat çocukların gelişimi açısından önemli rol oynamakta. İçerisinde bir çok vitamin ve mineral bulunuyor. Protein seviyesi yüksek ve ete eşit. Kemik gelişimine faydası var. Kasları güçlendirir. Göz ve diş sağlığına faydalı. Bu ürünler Anadolu’dan dünyaya yayılmıştır. Değerini iyi bilmeliyiz” diye konuştu.

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan bakliyat ürünlerinin sağlık açısından önemine dikkati çekerek, fasulye, barbunya, nohut, bakla, bezelye, mercimek gibi gıdaların faydalı besin kaynakları olduğuna vurguladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca da bakliyat tüketimini yaygınlaştırma hedefinde olduklarını belirterek, buna gelişim çağında olan öğrencilerden başladıklarını kaydetti. Koca, bakliyat şehri olan Mersin’in baklagil ticaretinden gerektiği payı alması için farkındalık projelerine imza atmaya devam edeceklerini söyledi.

Hüseyin Polat Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Müdürü Halil Emre Taner ise okullarında eğitim alan otizm ve zihinsel yetersizliğe sahip 286 öğrenci ile bu etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Programda otizmli çocukların da yer aldığı bir grup öğrenci, fon kartonlarından yaptıkları aşçı kıyafetleriyle gösteri sundu. Her öğrencinin ayrı bir bakliyat ürününü temsil ettiği gösteri, renkli görüntülere sahne oldu.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, sınıfları gezerek paketler halindeki bakliyatların dağıtımını gerçekleştirdi. Proje kapsamında 23 okuldaki tüm öğrencilere 12 bin paket bakliyat dağıtıldı.