Çukurova, Braine’yi devirdi! | Güney Gazetesi Mersin

Çukurova, Braine’yi devirdi!

ÇBK Yenişehir Belediyesi Castors Braine’ yi ikinci yarıdaki başarı oyunuyla yenmeyi başardı:70-60

Çukurova, Braine’yi devirdi!


Euroleague Kadınlar’da ülkemizi temsil eden Çukurova Basketbol Yenişehir Belediyesi A Grubu 13.hafta karşılaşmasında Belçika temsilcisi Castors Braine’yi ağırladı.

İlk 5 dakika karşılıkla basketlerle 9-9 geçildi. Bu dakikadan sonra ÇBK çok boş atınca ilk periyot  8-0’lık seri yakalayan 17-11 konuk ekibin lehine sonlandı.

ÇBK ikinci yarıda savunmasını sertleştirerek, çember altında Lara Sanders ve Gökşen Fitik’ le basketler bularak oyuna tutundu. Konuk ekip Davis ile skor bulmaya devam ederek aradaki farkı korudu ve soyunma odasına 36-31 önde giden takım oldu.

İkinci yarıya etkili başlayan ev sahibi ekip Lara Sanders, Bentley ve Gabi ile 7-0’lık seri yakaladı ve 22.17’de 38-36 öne geçti. Daha sonra oyunda üstünlüğünü sürdüren ÇBK Yenişehir Belediyesi‘nde tüm oyuncular skora katkı koyunca Mersin ekibi son periyoda 52-46’lık skor avantajı ile girdi..

Son periyot oldukça çekişmeli geçti. Oyuna tutunmak isteyen Castors Braine dış atışlarla skor bularak farkı eritmeye başladı. 34.dakika 57-54 geçildi. Daha sonra Bentley ile üst üste basketler bulan Çukurova parkeden 70-60 galip ayrılan taraf oldu.

Castors’dan  Davis 23 sayı ile maçın en skorer ismi olurken, ÇBK da Bentley 18, Lara Sanders  16, Gabi ve Gökşen de 10 ar sayı ile çift haneli skora ulaştı.

Hasan KÜÇÜK