Mimar ve mühendislerden tersaneye tepki! | Güney Gazetesi Mersin

Mimar ve mühendislerden tersaneye tepki!

Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu, Taşucu Tersane Projesi’ne tepki göstererek, ÇED raporunun tekrar değerlendirilmesini talep etti.

Mimar ve mühendislerden tersaneye tepki!


Hasan KÜÇÜK

 

Türkiye Mimar ve Mühendis Odaları Birliği (TMMOB) Mersin İl Koordinasyon Kurulu tarafından Taşucu Tersane Projesi ile ilgili, Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde basın açıklaması gerçekleştirildi.

 

Açıklamayı okuyan TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Seyfettin Atar, kente yapılması planlanan Taşucu Tersane Projesi ile ilgili mevcut ÇED raporu onaylandığını ve imar çalışmasının kurum görüşleri nezdinde devam ettiğini bildirdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanan ÇED raporu incelendiğinde projenin planlama sınırlarının Taşucu Mahallesi 7892 ve 7893 numaralı parselleri kapsayan toplam 90 bin metre karelik alanı kapsadığını belirten Atar, deniz yönünde yaklaşık 60 bin metre karelik kısmın dolgu alanı ve mendirek olarak projelendirileceğini, toplam planlama alanının diğer kullanımlar ile birlikte yaklaşık 274 bin 360 metre kare olacağını kaydetti.

 

“TEKRAR GÖRÜŞÜLMELİ”

Atar, “Mersin’in Silifke ilçesinde yapılmak istenen Taşucu Tersanesi ile ilgili yurttaşlarımı ve kamuoyunun kaygılarının ciddi oranda belirmesi ve artması sonucu konu ile ilgili proje aktörlerinden Deniz Ticaret Odası ile onay mercii konumunda yer alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde kentimizin gelişim eğilimlerini dikkate alarak kent ve çevre güvenliği göz önünde bulundurularak tekrar görüşülüp, değerlendirilmesini talep ediyoruz. Kent düzleminde ekolojik yıkıma neden olabilecek hiçbir hegomonik yatırımın kabul edilmeyeceği sağlıklı ve sürdürülebilir bir yaşam ilkelerini uygun olmadığını vurguluyoruz” dedi.