Mezitli Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, restore edilen atıl haldeki tarihi Taş Mektep'te, Mersin Üniversitesi ile yapılan protokol ile sanatsal eğitim verilecek. Bölgeyi çekim alanı haline getirecek olan işbirliği, aynı zamanda Mezitli Kent Orkestrasının da kurulmasına öncülük edecek.
Taş Mektep’te ilk etapta Güneş Çocuk Korosu, Güneş Gençlik Korosu ve Güneş Yetişkin Korosu olmak üzere, yediden yetmişe farklı yaş gruplarını içine alan üç farklı çok sesli koro oluşturulacak İşbirliğinin en büyük sonuçlarından birisi de Mezitli Müzik Kütüphanesinin kurulması olacak. Bu kütüphane, müziği seven ve bu alanda çalışma yapmak isteyen herkes için büyük fayda sağlayacak. Kütüphanede opera, bale ve genel müzik kültürü ile ilgili basılmış olan ulusal tüm kitapların temini sağlanacak. Kütüphanenin dijital ses ve görsel arşiviyle de ülke çapında ses getirebilecek bir merkez konumuna gelmesi planlanıyor. Mersin konservatuarı, plak arşivini de buradan yararlanmak isteyen müzikseverler için açacak.
Müzik Bölümü ve Sahne Sanatları Bölümü öğrencilerinin Taş Mektep binasında vereceği konserler, bölgenin sinerjisini artıracağı gibi çehresini de tamamen değiştirecek. Taş Mektep, bu konserlerle kentin sanat buluşmalarının en özel mekânlarından biri haline gelecek. Tarihi Taş Mektep’te sanatsal eğitimin yanında robotik kodlama eğitimi verilmesi yapılan protokolle karara bağlandı.
Taş Mektep’i kültür, sanat ve turizm alanında Mezitli ilçesinde ve Mersin'de bir çekim alanı haline getirmek amacıyla gerçekleştirilen protokol, tarihi binada düzenlenen törenle imzalandı. Törene Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı ve Prof. Dr. Ali Kaya, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Esma Kadızade Dumanlı, Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Taşkıner Ketenci, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Murat Gizir, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretim elemanları ve konservatuvar öğrencileri katıldı. (Haber Merkezi)