Mersin’de hokey heyecanı | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’de hokey heyecanı

Okul Sporları Yıldızlar Hokey İl Birinciliği’nde bugün oynanacak maçlarla müsabakalar tamamlanacak. Birinci olacak takımlar Türkiye Şampiyonası’na katılacaklar.

Mersin’de hokey heyecanı


AHMET SÜTCÜ

2 Mart Pazartesi günü başlayan Okul Sporları Yıldızlar Hokey İl Birinciliği müsabakaları devam ediyor. Dün Toroslar Suni Çim Sahası’nda Yıldız Erkekler’de Namık Kemal Ortaokulu – Ziraat Odası Ortaokulu ve Şehit İbrahim Gır Ortaokulu – Hüseyin Güvercin Ortaokulu karşılaştı. Yıldız Kızlar’da 4, Yıldız Erkekler’de ise 5 takımın yarıştığı müsabakalar bugün oynanacak 4 maçın ardından sona erecek.

 

BİRİNCİ TAKIMLAR TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NA KATILACAK

Okul Sporları Yıldızlar Hokey İl Birinciliği müsabakaları hakkında bilgiler veren Hokey İl Temsilcisi Mustafa Güven, birbirinden güzel maçların yaşandığını söyledi. Maçların öncelikle dostluk ve fair-play çerçevesinde geçtiğini belirten Hokey İl Temsilcisi Mustafa Güven, “Kızlarda 4 okulumuz, erkeklerde ise 5 okulumuz yarışır. Gruplarda birinci olan takımımız Türkiye Şampiyonası’na katılacaklar” dedi.

 

“HOKEY’DE SAHA SIKINTISI YAŞIYORUZ”

Mersin’de hokey sahasının olmamasından yakınan Mustafa Güven, “2 milyon nüfuslu bir şehiriz. Hokey maçları oynuyoruz. Lakin bir sahamız yok. Sahamız olmadığı için Toroslar’da Suni Çim Sahası’nda oynuyoruz. Bu da verimli olmuyor. Gerçek hokey sahası zemininde top daha hızlı gidiyor. Top burada takılıyor. Saha yaptırmaya çalışıyoruz. Hamit Tuna beyin sözü vardı. Seçilemedi. Toroslar Belediyesi ile girişimimiz sürüyor. Çünkü Toroslar’da arazi var. Atsız Afşın Yılmaz bey ile görüşeceğiz. Bizden ölçüleri istedi. Olursa Suni Çim’in yan tarafında boş bir arazi var. Oraya yapacak. Eğer olmazsa mevcut sahalardan birini bozabilir” sözlerini kullandı.

 

“3 YILDIR MERSİN’DE HOKEY OYNANIYOR”

2017 yılında Hokey İl Temsilcisi olarak göreve başladığını söyleyen Güven, “3 yıldır Mersin’de hokey oynanıyor.  Çok zorluklar yaşıyoruz. Her geçen gün branşımıza olan ilgi artıyor. Spor kulüplerimizle görüşüyoruz. Branş açabilirler. Okullarımız hokeye ilgi gösteriyor. Çünkü çocukların hoşuna gidiyor. Ben Mersin’de hokeyin daha iyi yerlere gelebileceğini görüyorum” şeklinde görüş belirtti.