Büyükşehir’den Silifke’de yol genişletme çalışması | Güney Gazetesi Mersin

Büyükşehir’den Silifke’de yol genişletme çalışması

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Silifke İlçesi’nin Hırmanlı ve Atakent Mahallelerindeki yol genişletme çalışmaları ile kent genelinde sorunsuz bir ulaşım ağı oluşturmak için ekiplerini seferber ediyor.

Büyükşehir’den Silifke’de yol genişletme çalışması


Hırmanlı Mahallesi’nde heyelan nedeniyle kayan yolda, genişletme çalışmalarını sürdüren ekipler, Atakent Mahallesi’ndeki Paşa İni Sokak’ta sazlık ıslahı ve yol genişletme çalışmalarını tamamladı.

 

HEYELAN OLUŞAN YOLDA GENİŞLETME ÇALIŞMASI YAPILIYOR

Silifke Hırmanlı Mahallesi’nde şiddetli yağışların ardından oluşan heyelan nedeniyle kayan yola müdahale eden Büyükşehir ekipleri, genişletme çalışması gerçekleştiriyor.

Geçtiğimiz aylarda Silifke ve çevre ilçelerde etkisini gösteren şiddetli yağışta heyelan oluşan yolun bir kısmı geçen haftaki yağıştan da etkilenerek kaymıştı. Toprağın yaş ve yumuşak olması nedeniyle müdahale edilmeyen yolun uygun hale gelmesinin ardından ekipler çalışmalarına başladı.

Trafik güvenliğinin olumsuz etkilendiği yolda, 1 paletli ekskavatör, 1 jsb, 1 dozer ve 2 kamyon ile 5 kişiden oluşan ekip, 1 haftadır çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanması planlanıyor.

 

SAZLIK ISLAH EDİLDİ, YOL GENİŞLETİLDİ

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Atakent Mahallesi Paşa İni Sokak’ta yıllardır sorun olan sazlığın ıslah çalışmalarını da gerçekleştirerek, yol genişletme çalışması yaptı. Şehir merkezinde kötü görüntü oluşturan ve larvaların üremesine neden olarak halk sağlığını tehlikeye atan sazlık bölge, Büyükşehir ekiplerinin çalışmasıyla ıslah edildi. Yol genişletme çalışmalarının da yapıldığı bölgede, 6 tane 1’lik baks kullanıldı. 5 kişiden oluşan ekip, 1 paletli ekskavatör, 1 jsb ve 3 kamyon ile çalışmalarını tamamladı. (Haber Merkezi)