Mersin Onkoloji Hastanesi açıldı | Güney Gazetesi Mersin

Mersin Onkoloji Hastanesi açıldı

Mersin Üniversitesi Onkoloji Hastanesinin açılışı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın katıldığı törenle yapıldı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay açılış töreninde yaptığı konuşmada 14 bin 500 metrekare kapalı alan üzerine kurulu 150 yatak kapasiteli Mersin Üniversitesi Onkoloji Hastanesi’nin sadece Mersin’in değil, çevre illerin de ihtiyacını gidereceğini vurguladı.

Mersin Onkoloji Hastanesi açıldı


Hasan KÜÇÜK

Geçmiş dönemde sağlık hizmetlerinde yaşanan sıkıntıları hatırlatan Oktay, “2002 öncesinde yaşananların geride kaldığını, artık tüm sağlık tesislerinin her konuda yüksek standartlarda tasarlandığını anlattı. Bu doğrultuda sağlığı her zaman önceleyerek Mersin'e 2 bin 189 yataklı 13 hastanenin yanı sıra 37 de sağlık tesisi inşa ettiklerini ifade eden Oktay, Türkiye'nin ilk şehir hastanelerinden birisi olan, 3 yıl önce hizmete aldıkları Mersin Şehir Hastanesinden memnuniyet oranının yüzde 98 olduğunu kaydetti.

“VATANDAŞLARIMIZA EN İYİ SAĞLIK HİZMETİ VERİLECEK”

Oktay, "Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz onkoloji hastanemiz de ileri teşhis ve tedavi teknolojilerine sahip cihazları, gelişmiş laboratuvarları ve alanında uzman doktor ve sağlık personelleri ile vatandaşlarımıza en iyi sağlık hizmetini verecektir. 14 bin 500 metrekare kapalı alan üzerine kurulu 150 yatak kapasiteli hastanemiz sadece Mersin'in değil, çevre illerin de ihtiyacını giderecektir" şeklinde konuştu.

ELVAN: 2 YIL GİBİ KISA SÜREDE TAMAMLADIK

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan ise hastanenin temelini 2018 yılında attıklarını hatırlatarak kısa sürede açılışını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Elvan, "Yatırım programımızda olan bu hastanemizi 2 yıl gibi kısa sürede 70 milyon liranın üzerinde ödenekle tamamladık. Mersin'de son yıllarda sağlık alanında çok önemli gelişmeler olduğunu görüyoruz. Türkiye'nin ilk şehir hastanesi Mersin'de açıldı. Hasta memnuniyet oranı yüzde 98-99 mertebesinde olan bir hastanemiz. Günlük 11 bine yakın poliklinik hizmeti veriyor” ifadelerini kullandı.

ÇAMSARI: VATANDAŞLARIMIZ SON DÖNEM CİHAZLARLA SAĞLIK HİZMETİ ALACAK

MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ise hastanenin açılışıyla sadece Mersin'in değil bölgenin önemli ihtiyacının giderildiğini kaydetti. Hastanenin 150 yatak kapasiteli olduğuna işaret eden Çamsarı, “Vatandaşlarımız kendilerine en yakın konumda en iyi ve son dönem cihazlara sağlık hizmeti alma fırsatı yakalayacak. Hastanemizde 14 yataklı yoğun bakım ünitesi ve 40 kişilik kemoterapi ile gündüz bakım ünitesi mevcut." dedi.

Burada sadece kemoterapi veya transplantasyon yapmakla yetinmeyeceklerini anlatan Çamsarı, “Tüp geçit ile ana hastane binamıza bağlı olan Onkoloji Hastanemizde gündüz tedavi olan hastalar ve yatan hastalar için de ayrı birimler oluşturulmuştur. Hastanemizde Yetişkin ve Çocuk için ayrı ayrı olmak üzere hematoloji ve onkoloji birimleri ve ilgili laboratuvarlar ve diğer tedavi birimleri bulunmaktadır. Toplam 10 adet polikiliğe sahip olan hastanemizde yetişkinler izin 28 adet 2 kişilik oda, 20 adet 1 kişilik oda, 5 adet Kemik İliği Transplantasyon odası yer almaktadır. Çocuk Onkoloji hastalarımız içinse 14 adet 2 iki kişilik oda, 8 adet 1 kişilik oda, 5 adet Kemik İliği Transplantasyon odası, İyot tedavi ünitesinde ise 4 adet 1 kişilik oda tesis edilmiştir” ifadelerini kullandı.