Çankırı kaya tuzu ve lambaları fuarın gözdesi | Güney Gazetesi Mersin

Çankırı kaya tuzu ve lambaları fuarın gözdesi

Çankırı’daki tuz mağaralarından getirilerek satışa sunulan ve astım ve bronşite iyi geldiği söylenen tuz lambaları ve kaya tuzu bu yıl 15. si açılan Tarım, Sera ve Hayvancılık Fuarı’nın gözdesi oldu.

Çankırı kaya tuzu ve lambaları fuarın gözdesi


Hasan KÜÇÜK

Çankırı’daki tuz mağaralarından getirdiği kaya tuzu ve tuz lambalarını satmak için Tarım ve Gıda Fuarında stant açan Tahir Açıkgöz satışlarının oldukça iyi olduğunu söyledi.

Tuzların Çankırı’daki yerin 750 metre altındaki tuz mağaralarından çıkarıldığını ifade eden Açıkgöz, tamamen doğal olan yemeklik tuzların hiçbir işleme tabi olmadığını ve içinde katkı maddesinin bulunmadığını söyledi. Yemeklik tuzların özelliğinin tansiyon ve kolesterol hastalarının kullanabilmesi olduğunu vurgulayan Açıkgöz, kilosunu 10 liradan sattıklarını kaydetti.

Tuz lambalarının da herhangi bir işleme tabi tutulmadığını sadece içinin delinerek lamba takıldığını anlatan Açıkgöz, “Tuz lambaları astım bronşit, nefes darlığı hastalıkları içindir. Lamba içinde yandıkça eksi iyon dağıtmaya başlar. Odanın havasını temizler. Hediyelik olanlar var. Hediyelik olanlar 30 liradan satıyoruz. Astım hastaları için olanları 45-60-80 liradan piyasaya sunuyoruz” dedi.

Mersin’de düzenlenen fuarlara sürekli katıldıklarını anlatan Açıkgöz insanların ilgisinin kendilerini memnun ettiğini söyledi.