Koronavirüsü eğitimi vurdu, Ara tatil bir hafta öne alındı | Güney Gazetesi Mersin

Koronavirüsü eğitimi vurdu, Ara tatil bir hafta öne alındı

Koronavirüsü nedeniyle okullar 16 Mart itibariyle 1 hafta süreyle, üniversiteler ise 16 Mart’tan itibaren 3 hafta süreyle tatil edildi. Tüm spor müsabakaları Nisan ayı sonuna kadar seyircisiz oynanacak.

Koronavirüsü eğitimi vurdu, Ara tatil bir hafta öne alındı


Tatil kararını Cumhurbaşkanlağı sözcüsü İbrahim Kalın açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığı’nda Beştepe’de düzenlenen ‘Koronavirüs Zirvesi”nin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın,  “Öncelikle ilk orta ve liseler 16 Mart tarihinden itibaren 1 hafta tatil edilecek. Dolayısıyla ara tatil önceye alınmış olacaktır. 23 Mart itibarıyla uzaktan eğitim yöntemiyle internet ve televizyon kanallarından öğrencilerimiz eğitim görecektir” dedi.

Üniversitelerinde 16 Mart'tan itibaren 3 hafta boyunca tatil edileceğini ifade eden Kalın, “Bunun nasıl telafi edileceği konusunda YÖK'le koordineli bir şekilde tanzim edilecek. Üniversitelerde eğitim kaybı olmaması için gerekli tedbirler alınacak” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Kalın, uzmanların yaptığı tavsiyeler çerçevesinde spor müsabakaların Nisan sonuna kadar seyircisiz oynanması kararı alındığını belirterek, spor faaliyetlerinde kalabalık ortamın oluşmaması açısından bu kararın isabetli olduğunu kaydetti. (Haber Merkezi)