“Yapanın yanına kâr kalmamalı” | Güney Gazetesi Mersin

“Yapanın yanına kâr kalmamalı”

Mersin Barosu Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, Eski Mezitli Mahallesi’nde ki ağaç katliamını tek kişinin yapmadığının belirlendiğini ifade ederek “Yapanın yanına kâr kalmadığı adalet sistemini hep birlikte gerçekleştirmeliyiz” dedi.

“Yapanın yanına kâr kalmamalı”


Yeşilboğaz, yaptığı açıklamada, Eski Mezitli Mahallesi’nde 74 dönümlük hazine arazisindeki 1511 kızılçam ağacını bir gecede tek başına kestiğini öne süren ve hakkında açılan davanın ilk duruşmasında tahliye edilen M.Ş’nin ağaçları, 2'si 18 yaşından küçük 4 köylüsüyle birlikte kestiğinin belirlendiğini kaydetti. Mezitli orman alanında daha önce yapılan ağaç katliamına ilişkin girişimleri neticesinde ilgili şahsın tutuklandığını ifade eden Yeşilboğaz, “Kamuoyunun da çok ciddi bir baskısı ve takibi vardı. İlgili yerlerle görüşmemiz neticesinde, bu işin üzerine gidileceği, faillerinin mutlaka cezalandırılacağı ve elimizden giden orman arazisinin tekrar orman vasfına kavuşturulacağı bizlere söylenmişti. Ancak daha sonra, mahkeme tarafından tutuklu şahıs, tek başına bu işi yapması mümkün olmadığını iddia etmemize rağmen, şahıs bir anda serbest bırakılmış, tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti. Bu konuda da kamuoyunda tepkimizi göstermiştik. Ancak bizi sevindiren; gerek bizim baro olarak, gerekse çevre örgütlerin ve duyarlı vatandaşlarımızın, bu işin takibi neticesinde iki şüpheli hakkında tekrar soruşturma başlamıştır. Burada önemli olan, olayın kamuca sıkı takibi ve vatandaşlarımızın duyarlılığı ile suçu bildirmeleridir” şeklinde konuştu.

“YAPANIN BİR KİŞİ OLMADIĞINI HEPİMİZ BİLİYORUZ”

Hukuksuz eylemi gerçekleştirenlerin kamu birimlerine mutlaka bildirilmesini ve hak ettiği cezayı mutlaka almasının sağlanması gerektiğini anlatan Yeşilboğaz şöyle devam etti: “Önümüzde şu an iki tane sorgu ifadesi var. Sorgu ifadelerinde şüphelilerden bir tanesinin tutuklandığını gördük. Bu sevindirici bir gelişme. Diğer şahıs hakkında dava açılacaktır ama adli kontrolle serbest bırakılmıştır. Bunların bir iki kişi olmadığını hepimiz biliyoruz. Toplum olarak, çevreye duyarlı vatandaşlar ve kurumlar olarak mutlaka bu işin üzerine gitmemiz gerekiyor. Yapanın yanına kar kalmadığı bir adalet sistemini hep birlikte gerçekleştirelim.” (Haber Merkezi)