Koronada vaka sayısı 5’e yükseldi | Güney Gazetesi Mersin

Koronada vaka sayısı 5’e yükseldi

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsü kabusunda Türkiye’deki vaka sayısı 5’e yükseldi.

Koronada vaka sayısı 5’e yükseldi


Türkiye’deki ilk korona virüsü vakası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından, 10 Mart’ta gece yarısı duyuruldu. Bakan Koca’nın açıklamasının ardından koronavirüsü, Türkiye’nin de en önemli gündem maddesi haline geldi. Hastalığının bulaşmaması için hijyenin önemli olduğunu duyan vatandaşlar; maske, kolonya ve dezenfektanlara hücum etti. Bu ürünlerin fiyatı kısa sürede artarken piyasada bulunamaz hale geldi.

Tüm bunlar yaşanırken Sağlık Bakanı Koca’dan ikinci vaka haberi gelmişti. Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada “Dün akşam sonuçlanan test, üzücü bir öngörüyü doğruladı. Bir hastamız daha var” dedi. Koca, ikinci hastanın ilk hastanın takibe alınan çevresinden olduğunu belirterek, “Virüsün olası yayılımını bu sınırlar içinde tutabilmek için gerekli tedbirlere başvurduk. Sorunun üstesinden birlikte geleceğiz” diye yazmıştı. Koca’dan 3 yeni vaka açıklaması daha geldi.

Bilim Kurulu Toplantısı sonrası açıklama yapan Koca, vaka sayısının 5’e yükseldiğini duyurdu. Koca “Aynı aile içinde üç yeni tanı daha konuldu böylece vaka sayısı 5'e ulaştı" dedi. (Haber Merkezi)