Sosyal güvencesi olmayan ve günde 16 saate kadar oksijen desteği almak zorunda olan Derviş Gezer, Büyükşehir Belediyesi’nin temin ettiği oksijen konsantratörü sayesinde hastaneden taburcu oldu ve artık evinde rahat bir nefes alıyor.
Evde Sağlık ve Bakım Ekibi cihazla birlikte Gezer’in evine giderek, ailesine oksijen konsantratörünün nasıl kullanılacağını detaylı bir şekilde anlattı. Yalnızca rutin kontrolleri için hastaneye gidecek olan Derviş Amca, artık hastane yatağında değil, evinde ailesinin yanında olacak.
GEZER: DARDA OLANA ALLAH YARDIM ETSİN
3 yıldır KOAH ile mücadele etmekten çok yorulduğunu ifade eden Derviş Gezer, “Allah razı olsun. Allah devletin eksikliğini vermesin. Darda olana Allah yardım etsin. Çok yoruldum. Nefes alamıyorum, ekmek yiyemiyorum. 1 ayda bir bardak su içemiyorum. İlaç içiyorum, biraz su içiyorum” dedi. Cihazın nefes alışına yardımcı olduğunu, hastanede çok kullandığını söyleyen Gezer, “Nefes açıyor, ekmek yediriyor, su içiriyor” diye konuştu.
DR. BAKIR: CİHAZ, HASTANIN GÜNLÜK OKSİJEN İHTİYACINI KARŞILAYABİLECEK
Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan Dr. Bahar Gülcay Çat Bakır, “Hastamız KOAH hastası. Oksijen cihazı ihtiyacı olduğu için başvurusunu değerlendirdik. Cihazı temin edince kendisine nasıl kullanacağını da anlattık. KOAH hastalarında ileri dönemde 16 saate kadar oksijen ihtiyacı olabiliyor. Kendisinin bunu evde kullanabilmesi ve hastaneye gidişinin azaltılabilmesi için bu cihazı kullanması gerekiyor. Biliyorsunuz ki hastaneye her gidiş enfeksiyon riskini artırıyor. KOAH hastalarında da özellikle akciğer enfeksiyonu, hastane kaynaklı zatürre dediğimiz pnömoni hastalığı riski teşkil ediyor. Hastanın en azından günlük oksijen ihtiyacını karşılayabilecek, hastaneye gidişlerini azaltacak bu cihazı kendisine hediye ettik” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)