Yangında panik ölüm getirdi | Güney Gazetesi Mersin

Yangında panik ölüm getirdi

Mersin’de bir apartmanda çıkan yangından korkan kadın, 8. kat balkonundan aşağı düştü.

Yangında panik ölüm getirdi


Mersin’de bir apartmanın 8. katında çıkan yangında balkon korkuluklarına çıkan kadın, çevredekilerin bakışları arasında aşağı düşerek olay yerinde hayatını kaybetti.

Olay, Mezitli ilçesinde meydana geldi. Yurtdışında yaşayan ve bir iş için Mersin’e gelen 38 yaşındaki Yasemin Özel’in 8. kattaki evinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının birden büyümesi üzerinde korku ve paniğe kapılan kadın, balkona çıkıp korkulukları tutarak kendini aşağıya sarkıttı. Yaklaşık 1 dakika boyunca korkuluklara asılan kadın, ellerini bırakıp 8. kattan binanın bahçesine düştü. Ağır yaralanan Özel, olay yerinde hayatını kaybetti. Özel’in cesedi yapılan incelemenin ardından MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

 

TOPRAĞA VERİLDİ

Özel'in cenazesi, yapılan otopsinin ardından yakınları tarafından alınarak merkez Yenişehir ilçesindeki Çiftlikköy Mezarlığına getirildi. Genç kadının cenazesi, burada kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

 

OLAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Öte yandan, Mezitli ilçesi Viranşehir Mahallesi'nde bulunan Doğa Park Plazada meydana gelen olayda, itfaiye ekiplerinin ihmali olduğu iddiaları üzerine, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok bir açıklama yaparak, idari soruşturma başlattıklarını açıkladı. Mezitli Grup Amirliğindeki yüksek katlara müdahale edebilmek için hazır bulunan 54 metrelik merdiveni olan aracın olay yerine intikal ettiğini ifade eden Tok, “Bu zaman zarfında da içeride bulunan Yasemin Özel isimli vatandaşımız yoğun dumandan balkona çıkmış, balkondan sarkmış ve ne yazık ki 8. kattan aşağı düşerek hayatını kaybetmiştir. Öncelikle biz bu vatandaşımıza Allah’tan rahmet diliyoruz, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bununla ilgili olarak belediyemiz tarafından ekiplerimizin kusurlu olup olmadığı hususunda ivedi olarak soruşturma başlatılmış olup, soruşturma neticesi kamuoyu ile paylaşacaktır” dedi.

Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan soruşturmanın ise devam ettiği bildirildi. (İHA)