Salgının psikolojik ve sosyal boyutlarına dikkat! | Güney Gazetesi Mersin

Salgının psikolojik ve sosyal boyutlarına dikkat!

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde oluşturulan Kriz Merkezi, koronavirüsle mücadele konusunda yürüttüğü çalışmalarda salgının psikolojik ve sosyal boyutlarını da dikkate alıyor. Salgın nedeniyle kaygı bozukluğuna yönelik olarak gelebilecek olası taleplere karşı psikolog, toplumsal ve sosyal açıdan yaşanabilecek sorunlara karşı da sosyal hizmet uzmanlarından oluşan meslek gruplarına da Kriz Merkezi’nde yer verildi.

Salgının psikolojik ve sosyal boyutlarına dikkat!


KORONAVİRÜS’LE MÜCADELE KAPSAMINDA İKİ BOYUTLU ÇALIŞMA

Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, halk sağlığını tehdit eden Koronavirüs’le topyekûn mücadele kapsamında iki boyutlu çalışma gerçekleştiriyor.

Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmaların ilk ayağı olarak mevcut salgında koruyucu ve önleyici yöndeki çalışmalarda daha etkin hizmet verebilmek adına kendi personeline eğitimler vermişti.

Çalışmanın ikinci ayağını ise halk sağlığı hizmetleri ve Büyükşehir’in öncülüğünde mevcut olağanüstü durumu yönetmek üzere Koronavirüs’le mücadele amacıyla Kriz Merkezi’nin kurulması oluşturuyor.

 

KRİZ MERKEZİ BİR DOKTOR SORUMLULUĞUNDA 11 KİŞİDEN OLUŞUYOR

Kriz Merkezi yoluyla öncelikle kamusal alan olarak nitelenen, vatandaşların sıklıkla kullandığı tapu, nüfus, postane, kamu bankaları, karakollar ile akla ilk gelebilecek olan tüm bakım merkezleri, kadın konukevleri, huzurevleri gibi tüm Mersin nüfusuna hitap eden alanların ilaçlanarak dezenfekte edilmesine yer verildi. Bu işlemler için bir doktor sorumluluğunda 11 kişiden oluşan Kriz Merkezi oluşturuldu.

Kriz Merkezi’nde kaygı bozukluğuna yönelik olarak gelebilecek olası taleplere karşı psikolog, toplumsal ve sosyal açıdan kriz boyutunda gelebilecek sorunlara karşı da sosyal hizmet uzmanlarından oluşan meslek gruplarına da yer verildi.

 

KAMUSAL ALANLARIN İLAÇLAMASI SÜRÜYOR

Kriz Merkezi’nin amaçlarından bir diğeri de halkı Koronavirüs’le mücadele konusunda bilinçlendirmek oluyor. Kriz Merkezi’nin yönetiminde kamusal alanların ilaçlama ve dezenfektasyonları sağlanıyor.

İlaçlama işlemleri için 19 kişi, 4 ekip ve 7 araçtan oluşan ilaçlama ve dezenfekte grupları tarafından, Kriz Merkezi’ne bildirilen ve Kriz Merkezi yönetimiyle önceliğe göre belirlenen kamusal yerler ilaçlanıyor.

İlaçlama ve dezenfekte işlemleri, Koronavirüs’ten etkilenebilecek yaş gruplarıyla, dezavantajlı grupların yaşam alanları önceliğine ve diğer kamusal alanların hassasiyetlerine göre teknik önem sırasına göre yerine getiriliyor.

Yine Büyükşehir bünyesindeki birimlerde yer almak üzere temizlik talimatları belirlenerek, hizmet alanlarında neler yapılacağı hususları da uygulanabilir hale getirildi. Büyükşehir Belediyesi’nin tüm birimlerinde yeni kontrol belgeleri de oluşturularak işlem takiplerinin yapılması da sağlandı. (Haber Merkezi)