Mezitli’de çöplere de dezenfekten uygulanıyor | Güney Gazetesi Mersin

Mezitli’de çöplere de dezenfekten uygulanıyor

Korona adı verilen COVİD-19 virüsüyle mücadele kapsamında Mezitli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri çöp konteynerlerine de dezenfekten uygulaması başlattı. Salgının yayılmasını en aza indirmek için mücadele eden ekipler, çöp toplama araçlarına dezenfekten sistemi taktı. Çöp konteynerinin boşaltılmasının ardından temizlik çalışması yapan ekipler son olarak dezenfekten uyguluyor.

Mezitli’de çöplere de dezenfekten uygulanıyor


İlk etapta ilçede bulunan konteynırların yüzde 90’ının bu sisteme göre temizlenmesi Mezitli’de yaşayan vatandaşları da son derece memnun etti. Korona virüsüyle mücadelede her noktanın temizlenerek dezenfekte edilmesinin önemine dikkat çeken mahalle sakinleri, “Virüsle mücadelede temizlik son derece büyük öneme sahip. Mezitli Belediyemiz bu işi bir adım daha ileri götürerek konteynırları da dezenfekte etmeye başladı. Günlük olarak temizlenerek ilaçlanan konteynerler ile kötü kokunun da önüne geçiliyor. Mezitli Belediyesi’ne sağlığımıza bu denli büyük önem verdiği için teşekkür ederiz” dediler.

Korona salgınıyla mücadele ederken hiçbir ayrıntıyı atlamak istemediklerini dile getiren Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, “Korona salgınını en aza indirmek için mücadeleye devam ediyoruz. İlçemizde bulunan tüm ortak kullanım alanlarını veya odak noktalarını temizleyip dezenfekte ederken, çöp konteynerlerini de ihmal etmedik.  İlçemizin bütün çöp konteynırlarını güzelce temizlenip, yıkanıp, dezenfekte edildikten sonra ilaçlama yapılarak virüsün buralarda barınma ihtimalini ortadan kaldırıyoruz” dedi.

 

“KURUMLAR KADAR VATANDAŞLARA DA GÖREV DÜŞÜYOR”

Virüsün yayılmasının önüne geçilmesinde kurumların yaptığı çalışmalar kadar vatandaşlara da büyük görevler düştüğüne dikkat çeken Başkan Tarhan, “Bizler başta Büyükşehir Belediyemiz, Kaymakamlığımız, İl Sağlık Müdürlüğümüz ile birlikte koordineli olarak çalışıyor ve virüsün yayılmaması için her türlü tedbiri alıyoruz. Ancak bizim çalışmalarımız kadar değerli vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı davranması son derece önemlidir. Fiziksel iletişimi en aza indirerek yayılmanın önüne geçilebilir. Birbirimize destek olarak, komşumuzun yâda aynı kenti paylaştığımız vatandaşlarımızın sağlığından da her birey kendi çapında sorumludur. Tüm vatandaşlarımızı korona virüsünün izlerinin tamamen silininceye kadar duyarlı davranmaya ve mecbur kalmadıkça evlerinden çıkmamaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)